Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Οι επιλογές Δ/ντών και τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού

Σκέφτομαι ότι οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων που ενδιαφέρονται για θέση Διευθυντή στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία, αρκετά μέτρα ή και χιλιόμετρα πίσω από μας τους δασκάλους, αφού ο Νόμος δεν τους δίνει το δικαίωμα ούτε Μετεκπαίδευσης (-3 Μόρια) ούτε Πιστοποίησης Β΄επιπέδου (-1 Μόρια).

Τα – 4 Μόρια , όσο ένα μεταπτυχιακό δηλαδή, αποτελεί αδικία σε βάρος χιλιάδων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων και παράλληλα δημιουργεί νομικό ζήτημα για την όλη διαδικασία επιλογής σε περίπτωση προσφυγής τους στη δικαιοσύνη.

Υπάρχει θέμα και πρέπει να το δούμε σοβαρά. (ΔΟΕ ακούς;)

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ,Ιωάννη,επίκαιρο και σωστό το σχόλιό σου.Μήπως όμως ο Νόμος εξαρχής δεν έχει προβλέψει όλες τις περιπτώσεις? Δηλαδή πολύ σωστά δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής Δ/ντών και στους συναδέλφους καθηγητές που διδάσκουν στην πρωτοβάθμια εκπ/ση. Ένας δάσκαλος με μάστερ ή διδακτορικό και ίσως άλλα προσόντα δεν θα μπορούσε να ζητήσει να επιλεγεί Γυμνασιάρχης? Δεν θα μπορούσε άραγε να διευθύνει ένα γυμνάσιο, αν παραδείγματος χάρη είχε και εξειδίκευση στη Δημόσια Διοίκηση? Τι θα ήταν αντικανονικό ή μη σύννομο? Μήπως επειδή δεν εργάζεται σε κάποιο Γυμνάσιο? Δεν κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, απλά εκφράζω απορίες και εύλογα ερωτήματα-προβληματισμούς.Ας μην ξεχνάμε ότι η μετεκπαίδευση ή η επιμόρφωση στις ΤΠΕ είναι μια από τις κατακτήσεις του κλάδου μας ύστερα από συνδικαλιστικούς αγώνες.
Δεν επιχειρώ να δω το θέμα συντεχνιακά, απλά αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα δίκαιοι θα έπρεπε ο Νόμος να προέβλεπε όλες τις περιπτώσεις.
Ευχαριστώ θερμά!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ είπε...

"...Ας μην ξεχνάμε ότι η μετεκπαίδευση ή η επιμόρφωση στις ΤΠΕ είναι μια από τις κατακτήσεις του κλάδου μας ύστερα από συνδικαλιστικούς αγώνες."

- Όταν λες του κλάδου μας εξαιρείς τις ειδικότητες;Αν ναι, θεωρώ ότι κάνεις λάθος. Όλοι είμαστε εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας. Διαφορετικά ανοίγουν βεντέτες

- Τι είδους αγώνες έγιναν για την επιμόρφωση στο επίπεδο 2. Εδώ σύσσωμο το "Κίνημα" είναι ενάντια σε κάθε μορφής επιμόρφωσης που εξαγγέλεται.

- Μην ξεχνάς ότι η χειρότερη μορφή βίας είναι η δομική αυτή δηλαδή που θίγει τις ευκαιρίες μας. Και στην προκειμένη περίπτωση θίγονται οι ευκαιρίες των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων

- Για τα υπόλοιπα, συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιό σου

Ανώνυμος είπε...

Η πιστοποίηση Β΄επιπέδου νομίζω παίρνει 3 μόρια, όχι 1.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ είπε...

Πιστοποίηση Α΄ επιπέδου= 2 Μόρια
Πιστοποίηση Β΄Επιπέδου= 3 Μόρια
Ο κάτοχος και των δύο επιπέδων μοριοδοτείται μόνο για το β΄επίπεδο με 3 Μόρια και όχι αθροιστικά. Οι ειδικότητες μπορούν να πάρουν μόνο το Α΄επίπεδο δηλαδή 2 Μόρια. Άρα είναι -1 Μόριο

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ είπε...

Η καλή συνάδελφος Β... ( Για δικούς της λόγους δεν θέλει να δημοσιευτεί το όνομα της) έστειλε το παρακάτω σχόλιο που αναφέρεται στις άδειες κυήσεως και λοχείας:

"Έχεις πολύ δίκιο για την αδικία της μοριοδότησης των συναδέλφων των ειδικοτήτων.Ίσως χρειάζεται πιο δυνατή φωνή για να ακούσουν κάποιοι,αν έχουν αυτιά και δεν τα έχουν αφήσει και αυτά κάπου ξεχασμένα μαζί με ό,τι χαρακτηρίζει τη λέξη "συνάδελφος".
Να σου πω και για κάτι ακόμα που πρέπει να μας γεμίζει ντροπή που είμαστε δάσκαλοι.Κάνοντας τα χαρτιά για θέσεις δ/ντών ανακάλυψα ότι οι δασκάλες είμαστε πολίτες δεύτερης,ίσως και τρίτης κατηγορίας,κι ας είμαστε πλειοψηφία στον κλάδο.Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι δεν δικαιούμαστε το χρόνο που μέσα μας ολοκληρώνεται μια ζωή( και είναι αφάνταστα δύσκολο να κάνεις ότι έκανες 9 μήνες πριν),αλλά και ούτε εκείνο το χρόνο μετά τον τοκετό τον τόσο σημαντικό και πολύτιμο για να αποκτήσουμε τις δυνάμεις μας και να δουλέψουμε ξανά.Για τις άδειες κύησης και λοχείας ο λόγος που θεωρούνται διαστήματα εκτός υπηρεσίας.Υπάρχει μεγαλύτερη υπηρεσία όχι μόνο στην οικογένεια, αλλά σε ολόκληρη την κοινωνία από το να γεννήσεις έναν άνθρωπο; Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πώς σκέφτονται αυτοί που αποφασίζουν για εμάς,πώς σκέφτονται για τις μάνες,τις γυναίκες,τις αδελφές,τις κόρες τους.Δεν μπορούσα να φανταστώ τόσο μεγάλη ανισότητα στον κλάδο μας.Η άδεια μητρότητας πιο κάτω από τη συνδικαλιστική άδεια!!!! Κάτι πρέπει να κάνει η ΔΟΕ.............
Σ' ευχαριστώ για τη "φιλοξενία"

vily είπε...

Ως εκπαιδευτικός ειδικότητας είχα εκφράσει την αγωνία μου από πέρυσι που ανακοινώθηκε ο νόμος. Πολλοί συνάδελφοι Φ.Α. δημοσίευσαν τις ενστάσεις τους στο νόμο, όμως έκτοτε δεν έγινε τίποτα. Νομίζω ότι οι ειδικότητες οδηγούνται σε προσφυγή στα δικαστήρια διότι δεν είναι δυνατόν ένας νόμος να μη δίνει ίσες ευκαιρίες στους συμμετάχοντες.Πολύ λυπάμαι για το συνδικαλίστικό μας όργανο (ΔΟΕ), που αγνοεί επιδεικτικά το 25% των εργαζομένων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.