Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Υπεραριθμίες- Μεταθέσεις- Αποσπάσεις: Συνδικαλιστικά "παιχνιδάκια" θέτουν σε ομηρία καλοκαιριού χιλιάδες εκπαιδευτικούς


Ενημερωτικό σημείωμα προς τους εκπαιδευτικούς της Δ/σνης Π.Ε Β΄Αθήνας για τις υπηρεσιακές μεταβολές σε επίπεδο ΠΥΣΠΕ

Συνάδελφοι

Το Υπουργείο Παιδείας χωρίς προγραμματισμό, με προχειρότητα και σκοπιμότητες, εν όψει των εκλογών για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στη Γ.Σ της Δ.Ο.Ε, έχει «μπλοκάρει» τις διαδικασίες των υπηρεσιακών μεταβολών, σε επίπεδο ΠΥΣΠΕ, αδιαφορώντας για την έγκαιρη υλοποίησή τους και θέτοντας σε «ομηρία καλοκαιριού» χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Είμαστε στο τέλος της χρονιάς, έχει περάσει ένας μήνας από την ανακοίνωση των μεταθέσεων και ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί το τοπίο σε σχέση με τις οργανικές θέσεις στα Δημοτικά, στα Νηπιαγωγεία, στις ειδικότητες, στα ΣΜΕΑΕ και στα Τ.Ε με αποτέλεσμα το ΠΥΣΠΕ, παρά τις καλές προθέσεις του, να αδυνατεί να προχωρήσει στη ρύθμιση υπεραριθμιών που υποχρεωτικά εκ του νόμου προηγούνται όλων των άλλων υπηρεσιακών μεταβολών.

Για ενημέρωσή σας περιγράφω στη συνέχεια τη διαδικασία των υπηρεσιακών μεταβολών που θα ακολουθηθεί σε επίπεδο ΠΥΣΠΕ από δω και μπρος, εφόσον το Υπουργείο «λύσει» τα χέρια του Υπηρεσιακού Συμβουλίου....

...ΒΗΜΑ 1
Ρύθμιση και τοποθέτηση Υπεράριθμων ( Ελάχιστος χρόνος υλοποίησης της διαδικασίας 13 ημέρες )
Το ΠΥΣΠΕ κρίνει και τοποθετεί τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς που προκύπτουν από συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων. Αναλυτικά για τη διαδικασία έχω αναφερθεί σε προηγούμενο ενημερωτικό που μπορείτε να βρείτε και στο http://logothetis63.blogspot.com/2011/05/blog-post_2612.html

ΒΗΜΑ 2
Μετά τη ρύθμιση των υπεραριθμιών αναρτώνται τα εναπομείναντα οργανικά κενά και καλούνται μέσα σε 10 μέρες οι εκπαιδευτικοί που : α. Ζητούν μετάθεση για «βελτίωση» θέσης
β. Ήρθαν από άλλα ΠΥΣΠΕ( Σημειώνω ότι φέτος κανένας εκπαιδευτικός δεν ήρθε με μετάθεση στη Β΄Αθήνας με ότι αυτό συνεπάγεται σε ελλείψεις προσωπικού και συμπτύξεις τμημάτων ) και
γ. Βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ

να συμπληρώσουν στην αίτηση που είχαν υποβάλει το Νοέμβρη, μέχρι 20 σχολεία στα οποία επιθυμούν να τοποθετηθούν οργανικά.


ΒΗΜΑ 3
Το ΠΥΣΠΕ τοποθετεί οργανικά με την εξής σειρά :
α. Τους εκπαιδευτικούς ειδικών κατηγοριών (Στην κατηγορία αυτή δεν συμπεριλαμβάνονται πλέον με βάση το Ν. 3848/2010 οι πολύτεκνοι)
β. Όλους τους άλλους εκπαιδευτικούς

ΒΗΜΑ 4 Αμοιβαίες Μεταθέσεις
Μετά την ανακοίνωση των μεταθέσεων και μέσα σε προθεσμία 15 ημερών υποβάλλονται αιτήσεις αμοιβαίων μεταθέσεων με τις προϋποθέσεις ότι οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί :
α. Έχουν συμπληρώσει δυο χρόνια υπηρεσίας
β. Δεν έχουν συμπληρώσει 25ετή πραγματική υπηρεσία και
γ. Η διαφορά της συνολικής τους εκπαιδευτικής υπηρεσίας δεν υπερβαίνει τα δέκα έτη.

ΒΗΜΑ 5
Καλούνται και υποβάλλουν αιτήσεις οι εκπαιδευτικοί που :
α. Είναι λειτουργικά υπεράριθμοι ( όσοι δηλαδή «περισσεύουν» στα σχολεία τους ή έχουν οργανική σε σχολεία που δεν λειτουργούν π.χ στο 14 Νηπ Αγίας Παρασκευής, 12 Δ.Σ Αγίας Παρασκευής, 2 Δ.Σ Πεντέλης κ.λ.π)
β. Δεν πήραν οργανική και παραμένουν στη διάθεση και
γ. Ενδιαφέρονται για απόσπαση σε σχολεία εντός του ΠΥΣΠΕ ( στην κατηγορία αυτή συμπεριλαμβάνονται και οι εκπαιδευτικοί που πληρούν τις προϋποθέσεις και επιθυμούν να αποσπαστούν από Δημοτικά- Νηπιαγωγεία Γενικής Αγωγής σε ΣΜΕΑΕ- Τ.Ε)


ΒΗΜΑ 6
Το ΠΥΣΠΕ τοποθετηθεί τους συναδέλφους με την εξής σειρά:
α. Λειτουργικά Υπεράριθμους
β. Προσωρινές τοποθετήσεις όσων βρίσκονται στη διάθεση

γ. Αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ και προσωρινές τοποθετήσεις όσων αποσπώνται από άλλα ΠΥΣΠΕΣυνάδελφοι

Φτάνουμε στον Ιούνιο και δυστυχώς ως ΠΥΣΠΕ δεν έχουμε κάνει ούτε το πρώτο βήμα. Αν το Υπουργείο Παιδείας δεν συνειδητοποιήσει ότι το «Πρώτα ο Μαθητής» δε σημαίνει, πρώτα ο μαθητής στο σχολείο και έπονται οι εκπαιδευτικοί, πολύ φοβάμαι ότι το φετινό σίριαλ των τοποθετήσεων θα το ξαναζήσουμε με αποτέλεσμα εκατοντάδες εκπαιδευτικοί να κάνουν Αγιασμό στα … σπίτια τους.

Για ό,τι νεώτερο θα σας ενημερώσω

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία

Γιάννης Λογοθέτης
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Β΄ΑθήναςΥ.Γ
1. Αν έχετε χρόνο και διάθεση μπορείτε να μπαίνετε στο blog: http://logothetis63.blogspot.com/
όπου γράφω κυρίως για θέματα εκπαίδευσης επικεντρώνοντας στη Β΄Δ/νση Π.Ε Αθήνας. Θα βρείτε ακόμα απόψεις μου για το συνδικαλισμό, την πολιτική, την κοινωνία…

2. Αν θέλετε να παίρνετε την ενημέρωση που στέλνω στα σχολεία στείλτε μου ένα κενό μήνυμα στο mail: logothetis63@sch.gr . Με το ίδιο mail μπορείτε να αναζητήσετε και τη σελίδα μου στο facebook και να γίνουμε «φίλοι»

Δεν υπάρχουν σχόλια: