Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Μια πρώτη εκτίμηση για τον αριθμό των υποψηφίων Διευθυντών στη Δ/νση Π. Ε Β΄Αθήνας

Έληξε χθες η προθεσμία υποβολής αιτήσεων Διευθυντών Σχολείων στη Δ/νση Π.Ε Β΄Αθήνας. Δεν γνωρίζω τον ακριβή αριθμό των υποψηφίων για τα σχολεία της Δ/νσής μας –είναι νωρίς άλλωστε- αφού:...

... α. Ανήκοντες οργανικά στη Β΄Δ/νση μπορεί να έχουν επιλέξει να είναι υποψήφιοι σε άλλο ΠΥΣΠΕ (Παράδειγμα: Ο ΑΒ μπορεί να έχει οργανική στο 1ο Δ.Σ Αγίας Παρασκευής, να κατέθεσε την αίτησή του στη Δ/νση μας άλλα να ζητάει να γίνει Δ/ντής σε σχολείο της Κέρκυρας)
β. Ανήκοντες οργανικά σε άλλα ΠΥΣΠΕ μπορεί να ζητούν να γίνουν Δ/ντες στη Β΄Αθήνας (Παράδειγμα: Ο ΧΨ που έχει οργανική στο Δημοτικό Σχολείο Καστρίου, μπορεί να κατέθεσε την αίτηση στη Δ/νση Π.Ε Αρκαδίας αλλά να ζητάει να γίνει Διευθυντής στο ΠΥΣΠΕ μας.
γ. Οι νυν Σχολικοί Σύμβουλοι που υπέβαλλαν αιτήσεις στις Περιφερειακές Δ/νσεις μπορεί και αυτοί να ζητούν θέση Δ/ντή στη Β΄Αθήνας.

Με βάση τις πληροφορίες μου – τι blogger αιρετός θα ήμουν αν δεν είχα πληροφορίες- εκτιμώ ότι ο αριθμός των υποψηφίων θα ξεπεράσει τους 300. Γύρω στο 330 βλέπω να κάθεται η μπίλια.

Επομένως περίπου 330 εκπαιδευτικοί θα «διεκδικήσουν» 127 Διευθυντικές Θέσεις (122 Δημοτικά Σχολεία Γενικής Εκπαίδευσης και 5 ΣΜΕΑΕ). Να υπενθυμίσω ότι τα σχολεία στις «κρίσεις» του 2007 ήταν 135. Ας όψονται οι συγχωνεύσεις που μας έφαγαν 8 σχολεία. Άρα η φετινή αναλογία προσφοράς/ζήτησης κινείται κάπου στο 1/2,6

Για τις «κρίσεις» του 2007 είχα αναφέρει κάποια στατιστικά προχθές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: