Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Βιβλιοπαρουσίαση: «Αριστεροί Χαιρετισμοί» του Χρήστου Τσακόπουλου

Με το συγγραφέα και φίλο Χρήστο Τσακόπουλο έχω την τιμή να συνεργάζομαι τα τελευταία χρόνια στη Γραμματεία της Αυτοδιοικητικής Κίνησης «Νίκη για την Αγία Παρασκευή». Αρκετές φορές, επειδή θεωρούμε απαραίτητες τις ιδέες και τις εμπειρίες του Χρήστου, οργανώνουμε τις συσκέψεις της Γραμματείας στο σπίτι του, αφού τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, δυσκολεύουν τις μετακινήσεις του.

Αν και διαφωνώ με αρκετά σημεία της ιδεολογίας του Χρήστου, οφείλω να αναγνωρίσω ότι πρόκειται για έναν σημαντικό άνθρωπο, με δημιουργική σκέψη, ανοιχτό μυαλό και διαρκή παρουσία στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Πρόσφατα ο Χρήστος έγραψε το βιβλίο :« Αριστεροί Χαιρετισμοί», εκδόσεις Ι. Σιδέρης . Στις 174 σελίδες του βιβλίου ο συγγραφέας ξετυλίγει μαρτυρίες από τις πρώτες φάσεις της πολιτικής του συνειδητοποίησης μέχρι την κομματική του ένταξη. Σε πρώτο πρόσωπο περιγράφει τα γεγονότα που συνέβησαν σε μία κρίσιμη περίοδο της πολιτικής του δραστηριότητας και τον οδήγησαν τελικά στις απορρίψεις και την προσπάθεια συγκρότησης ενός νέου στρατηγικού σχεδίου για το σοσιαλισμό και την κοινωνία.

Απόψε στις 7.30 μ.μ γίνεται .η παρουσίαση του βιβλίου στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Αίθουσα “Κώστας Τσατσαρώνης”, Ακαδημίας 23).

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:

Φώτης Κουβέλης, βουλευτής, πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς
Γιάννης Δραγασάκης, πρώην βουλευτής
Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ιστορικός τέχνης
Παύλος Τσίμας, δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια: