Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Σχετικά με τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το 2011

του αιρετού ΚΥΣΠΕ, Δημήτρη Μπράτη

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι,

Με αφορμή ερωτήματα , σχετικά με το χρόνο πραγματοποίησης των μεταθέσεων των εκπαιδευτικών της Π.Ε., σας ενημερώνω για τα εξής :

Σύμφωνα με το άρθρο 4 του Π.Δ 50/96 , για την πραγματοποίηση των μεταθέσεων από περιοχή σε περιοχή καταρτίζονται μέχρι τις 10 Μαρτίου κάθε σχολικού έτους, από τις αρμόδιες κατά περίπτωση διευθύνσεις προσωπικού της Κ.Υ. με βάση τις εισηγήσεις των περιφερειακών υπηρεσιακών συμβουλίων, πίνακες κενών οργανικών θέσεων κατά περιοχή μετάθεσης, χωριστά για δασκάλους, νηπιαγωγούς και εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων κατά κλάδο, προκειμένου για τους πίνακες της Α/θμιας Εκπ/σης....

...Σύμφωνα, επίσης, με το άρθρο 11 του Π.Δ. 100/97 το ΚΥΣΠΕ πρέπει να συνεδριάσει μέχρι τις 31 Μαρτίου 2011 και αφού λάβει υπόψη του τις κενές οργανικές θέσεις, τις μονάδες μετάθεσης των εκπαιδευτικών και τις προτιμήσεις των ενδιαφερομένων προτείνει τη μετάθεση των εκπαιδευτικών της Α/θμιας με την εξής σειρά:



α) Μεταθέσεις στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. (Σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής).

β) Μεταθέσεις στα πειραματικά και σχολεία Αποδήμων Ελληνοπαίδων.

γ) Μεταθέσεις ειδικών κατηγοριών.

δ) Μεταθέσεις από μια περιοχή σε άλλη περιοχή μετάθεσης.

ε) Αμοιβαίες μεταθέσεις



Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα (τέλος Φλεβάρη) δεν έχουν συζητηθεί στο ΚΥΣΠΕ ούτε οι μεταθέσεις για τα πειραματικά σχολεία (ίσως, επειδή αναμένεται η ψήφιση νέου θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία τους), ούτε για Σ.Μ.Ε.Α.Ε. κτλ, είναι προφανές ότι οι νέες μεταθέσεις θα γίνουν με καθυστέρηση κι αυτό θα έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις και στις υπόλοιπες υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (αποσπάσεις-διορισμούς).Επίσης, οι αναδιαρθρώσεις των σχολικών μονάδων ( συνενώσεις-καταργήσεις-ιδρύσεις) θα επηρεάσουν τον αριθμό των μετατιθέμενων εκπαιδευτικών και τις βάσεις της κάθε περιοχής.

Υπενθυμίζω ότι την περσινή χρονιά οι μεταθέσεις της Π.Ε. ανακοινώθηκαν στις 29-3-2010 και από τις 10.221 αιτήσεις που είχαν υποβληθεί, ικανοποιήθηκαν οι 3.550 (ποσοστό 34,73 %).

Αναλυτικά οι βάσεις των περσινών μεταθέσεων




Δεν υπάρχουν σχόλια: