Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ "ΠΕΡΙΚΛΗ": Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

Με ανακοίνωσή της η "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ " του Συλλόγου Εκπαιδευτικών "Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ" αναφέρεται την επιτυχία της χθεσινής πανεργατικής απεργίας και της πορείας που έγινε στο κέντρο της Αθήνας, τονίζει τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών του Συλλόγου "Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ" (80%) και αφήνει αιχμές για τη στάση της ΠΑΣΚ αφού όπως αναφέρει μεταξύ άλλων : "Οι «φιλότιμες» προσπάθειες της ΠΑΣΚ να σαμποτάρουν την προπαγάνδιση και οργάνωση της απεργίας έπεσαν στο κενό!"και "Με τη στάση της η φιλοκυβερνητική ΠΑΣΚ προσπαθεί να αποτελέσει τον κυματοθραύστη της οργής και των αγώνων"

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Εκπαιδευτικής Συσπείρωσης έχει ως εξής:

Εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί, νεολαίοι, μετανάστες στην ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ αντάμωσαν με τα πανό και τις σημαίες μας στους δρόμους του αγώνα όλης της χώρας.
Τα συνθήματά μας αντηχούσαν το θυμό αλλά και τη βεβαιότητα πως το εργατικό κίνημα θα σαρώσει αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που εξαθλιώνει ανθρώπους και ξεπουλά τον τόπο. Πως δίκιο είναι ο νόμος του εργάτη, του απεργού του άνεργου και του μετανάστη. Και όλες οι φωνές συναντιόντουσαν στο κεντρικό σύνθημα:
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ και ΔΝΤ
Επειδή είναι αυτή η κυβέρνηση,...

• που ξεπουλά στο κεφάλαιο τη γη, το νερό, το υπέδαφος, τον αέρα και τις δημόσιες επιχειρήσεις.
• που καταργεί, τις συλλογικές συμβάσεις, μειώνει τους μισθούς, διαλύει ασφαλιστικά συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
• που ιδιωτικοποιεί την ΥΓΕΙΑ, την ΠΑΙΔΕΙΑ και τις συγκοινωνίες.
• που βρίζει το λαό αποκαλώντας τον τεμπέλη, κοπρίτη.
Σήμερα επίσης αποδείχτηκε ολοφάνερα πως αυτή η κυβέρνηση του κεφαλαίου στηρίζεται στη συμμορία των μεγαλοεκδοτών, και στη βία της αστυνομίας της. Γι’ αυτό, μετά το παραλήρημα των προηγούμενων ημερών των μεγαλοδημοσιογράφων των καναλιών για την αναγκαιότητα εφαρμογής του Μνημονίου, η κυβέρνηση εξαπόλυσε τις ορδές των μηχανισμών καταστολής, με χημικά και προπηλακισμούς, να διαλύσουν τους απεργούς που διαδηλώναμε στα μεγαλύτερα συλλαλητήρια της χώρας.
Στην Αθήνα, προμελετημένα προκαλούσαν τα μπλοκ των εκπαιδευτικών από την αρχή της πορείας θέλοντας να μας διαλύσουν για να μη φτάσουμε στο Σύνταγμα. Στοχοποίησαν συναδέλφους και επιχείρησαν -οι άθλιοι !- να τους χτυπήσουν. Όμως η αγωνιστική στάση των συναδέλφων τους ανάγκασε να υποχωρήσουν ώσπου στη συνέχεια μας επιτέθηκαν με τόνους χημικά.
Τους προειδοποιούμε: η ΟΡΓΗ μας δεν καταστέλλεται και η αποφασιστικότητά μας δε θα υποχωρήσει μπροστά στους τραμπουκισμούς των ένοπλων υπηρετών της κυβερνητικής βίας.

Στο Σύλλογο μας

Η συμμετοχή στην απεργία έφτασε σε πρωτοφανέρωτα ποσοστά, ξεπέρασε το 80%. Πολύ μεγάλη επίσης ήταν η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση.
Οι «φιλότιμες» προσπάθειες της ΠΑΣΚ να σαμποτάρουν την προπαγάν-διση και οργάνωση της απεργίας έπεσαν στο κενό!
Παρ’ ότι αρνήθηκαν να γίνουν κοινές περιοδείες στα σχολεία από τα μέλη του ΔΣ, παρ’ ότι εξαφάνισαν ακόμα και τις αφίσες της ΔΟΕ για την απεργία, οι συνάδελφοι συμμετείχαν μαζικά στην απεργία!
Με τη στάση της η φιλοκυβερνητική ΠΑΣΚ προσπαθεί να αποτελέσει τον κυματοθραύστη της οργής και των αγώνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: