Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ταυτότητα εκπαιδευτικού και ελεύθερη είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους

Το Σάββατο βρέθηκα με τη γυναίκα στους Δελφούς. Στην είσοδο του Μουσείου-άνετοι και ωραίοι- κοντοσταθήκαμε, δείξαμε τις ταυτότητες Εκπαιδευτικού και ετοιμαστήκαμε να μπούμε . Με έκπληξη ακούσαμε το φύλακα να λέει πως οι ταυτότητες δεν ισχύουν πλέον, αφού έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού αναφέρει ότι οι μόνες κάρτες ελευθέρας είναι αυτές που εκδίδουν οι περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού. Είχαμε κι απ΄αυτές και έτσι δεν πληρώσαμε τα …18 Ευρώ της εισόδου. (3 ευρώ το άτομο για τον αρχαιολογικό χώρο και 6 ευρώ για το μουσείο)

Το έκανα θέμα και ζήτησα εξηγήσεις. Ευγενέστατοι οι άνθρωποι μου έδειξαν το σχετικό έγγραφο . Τους παρακάλεσα για ένα αντίγραφο αλλά δεν είχαν φωτοτυπικό. Το φωτογράφισα με το κινητό και αν κάνετε κλικ στις φώτο θα το διαβάσετε ….

Χτες έπιασα και έγραψα ένα γράμμα στη Δ.Ο.Ε που λέει τα εξής:...

Προς: Πρόεδρο και Μέλη Δ.Σ της Δ.Ο.Ε

Θέμα: «Ταυτότητα Εκπαιδευτικού και ελεύθερη είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους »

Σχετικά:
α. Το αριθμ. 2316/18-5-2009 έγγραφό σας
β. Το αριθμ. Γ2/Φ.56-Φ.32/78647/845/6-8-2010 έγγραφο της Γενικής Δ/νσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού


Πρόσφατα επισκέφτηκα τους Δελφούς. Στην είσοδο του μουσείου με την επίδειξη της ταυτότητας εκπαιδευτικού που έχει εκδοθεί από το Σύλλογό μου, σύμφωνα με τις οδηγίες του α΄ σχετικού εγγράφου σας, ο αρμόδιος υπάλληλος αρνήθηκε την ελεύθερη είσοδό μου, επικαλούμενος πρόσφατο σχετικά έγγραφο της υπηρεσίας του (β΄σχετικό) το οποίο αναφέρει ρητά ότι τέτοιους είδους κάρτες δεν ισχύουν.

Αφήνω ασχολίαστο το ακριβό εισιτήριο εισόδου των 9 Ευρώ και σας ερωτώ:

Ισχύει ή δεν ισχύει η ταυτότητα εκπαιδευτικού που
με οδηγία σας εκδίδουν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε, για την ελεύθερη είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της Πατρίδας μας;

- Αν Ναι, σε ποιο διοικητικό έγγραφο της Πολιτείας στηρίζεται ;
- Αν Όχι, ενημερώστε παρακαλώ τους συναδέλφους για τη μη ισχύ της ταυτότητας και ότι για ελεύθερη είσοδο στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους θα πρέπει να χρησιμοποιούν μόνο τα δελτία, τριετούς διάρκειας, που εκδίδονται από τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: