Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Οι νόμοι του Μέρφυ

Όταν κουβαλάς σακούλες με το δεξί χέρι σου, τα κλειδιά σου είναι στη δεξιά τσέπη του παντελονιού σου και δεν μπορείς να τα βγάλεις με το αριστερό.

Όταν ανοίγεις ένα χοντρό φάκελο έχει χαθεί ο χαρτοκόπτης. Αν σκίσεις προσεκτικά το φάκελο, οπωσδήποτε θα σκίσεις και κάποιο σημαντικό έγγραφο.

Σε όποια μεριά του πούλμαν κι αν διαλέξεις να καθίσεις, ο ήλιος θα σε χτυπάει οπωσδήποτε...
Αν πας στον κινηματογράφο δύο μέρες πριν για να αγοράσεις καλά εισιτήρια, έχουν εξαντληθεί απ την προηγούμενη. Αν πας μια βδομάδα πριν δεν θα έχουν εκδοθεί ακόμα.

Στην παραλία όλοι παίζουν ρακέτες δίπλα σου. Συνήθως αρχίζουν να αποκρούουν με βουτιές στο νερό, μόλις έχεις αλλάξει ρούχα.

Πάντοτε σου πατάει το πόδι κατά λάθος ο πιο βαρύς της παρέας.

Την ημέρα που αρχίζεις δίαιτα οι φίλοι σου σε καλούν στα εγκαίνια μιας νέας ταβέρνας. Την ημέρα που αποφασίζεις να κόψεις το τσιγάρο, ή κάποιο πρόβλημα σου προκύπτει ή σου φέρνουν δώρο ένα αναπτήρα.

Το μεγάλο συρραπτικό δεν έχει καρφάκια μόνο όταν έχεις να συρράψεις πολλές σελίδες.

Οδική βοήθεια χρειάζεσαι αμέσως μόλις τη διακόψεις.

Όταν είσαι φορτωμένος με σακούλες ή βαλίτσες, τότε το ασανσέρ ποτέ δεν είναι στον όροφο που βρίσκεσαι.

Όταν φοράς το αγαπημένο σου πουκάμισο και κουμπώνεις το πάνω πάνω κουμπί σε σφίγγει μέχρι πνιγμού Αν δεν το κουμπώσεις κάνει ελάττωμα στο γιακά.

Αν αποφασίσεις να πλύνεις το αυτοκίνητο σου και δεν το πλύνεις γιατί φοβάσαι μήπως βρέξει, δεν θα βρέξει έστω και αν ο ουρανός είναι κατάμαυρος. Αν το πλύνεις με λιακάδα θα ρίξει λασποβροχή.

Όταν κουβαλάς τη σακούλα των σκουπιδιών που βρωμάει ή καπνίζεις μέσα στο ασανσέρ, στο ισόγειο θα περιμένει πάντα κάποιος που θέλει να ανέβει στον τελευταίο όροφο.

Τη στιγμή που προσπαθείς να βάλεις το κλειδί στην κλειδαριά της πόρτας πάντα σβήνει το φως του διαδρόμου.

Όταν οδηγείς και βλέπεις στο πεζοδρόμιο ένα παλιό σου φίλο, μέχρι να κατεβάσεις το παράθυρο ή ανάβει πράσινο ή δίπλα σου έρχεται λεωφορείο.

Όταν είσαι βέβαιος ότι έχεις γράψει στις εξετάσεις μεταξύ 14 και 16 έχεις γράψει για 11. Όταν είσαι βέβαιος ότι έχεις αριστεύσει έχεις πάρει 14.

Όταν στο ραδιόφωνο περιμένεις να ακούσεις το αποτέλεσμα του αγώνα μπάσκετ της αγαπημένης σου ομάδα ακούς μόνο το μισό σκορ, λόγω παρασίτων. Αν ακούς το σταθμό της εκκλησίας δεν έχει ποτέ παράσιτα.

Πριν χτυπηθεί το σπουδαιότερο πέναλτι του αγώνα, ή κάποιος περνάει μπροστά απ την τηλεόραση ή κτυπάει το κουδούνι ή το τηλέφωνο ή πέφτει η ασφάλεια.

Αν στα διόδια στην ουρά που βρίσκεσαι υπάρχουν 2 αυτοκίνητα πριν από σένα και στις διπλανές 15 τουλάχιστον, ο μπροστά από σένα ή δεν θα βρίσκει το πορτοφόλι του ή θα δώσει μεγάλο χαρτονόμισμα. Μέχρι να ξεμπερδέψει, οι διπλανές ουρές έχουν αδειάσει ήδη.

Όταν σηκώσεις απ το μάτι της κουζίνας την ζεματιστή κατσαρόλα, δεν υπάρχει πουθενά χώρος να την ακουμπήσεις παρά μόνο στο τραπέζι που έχει πλαστικό τραπεζομάντιλο που φυσικά λιώνει.

Αν βιάζεσαι να τυπώσεις μια σελίδα στον εκτυπωτή ή το χαρτί έχει τελειώσει ή το μελάνι. Ανταλλακτικό μελάνι δεν βρίσκεται και για χαρτί πρέπει να ανοίξεις κούτα. Το πλαστικό κορδόνι της κούτας δεν κόβεται με το χέρι, ψαλίδι ή κόφτης δεν υπάρχει και ο αναπτήρας σου δεν ανάβει

Όταν πετύχεις το καλύτερο φραπέ σου δεν υπάρχουν καλαμάκια. Όταν υπάρχουν καλαμάκια έχει τελειώσει ο καφές.

Τα πιο άτακτα παιδιά της παραλίας είναι πάντα δίπλα σου και παίζουν με τα βρεμένη άμμο. Η μουσκεμένη μπάλα πάντα βάζει σημάδι τον παγωμένο καφέ που έχεις ακουμπήσει δίπλα σου.

Η κοπέλα μπροστά από σένα στο περίπτερο δεν μπορεί να αποφασίσει τι γεύση τσίχλας να πάρει. Αν αποφασίσει δεν έχει ψιλά.

Η γιαγιά που περνάει το δρόμο και έχει διανύσει τα τρία τέταρτα της διαδρομής , αν την πιάσει φανάρι, δεν συνεχίζει το δρόμο της αλλά γυρίζει πίσω.

Το μωρό θέλει άλλαγμα ακριβώς τη στιγμή που η μάνα του είναι ντυμένη και έτοιμη να φύγει για να πάει σε δεξίωση. Φυσικά θέλει και λεπτομερέστατο πλύσιμο γιατί δεν έχει ξαναχεστεί άλλη φορά έτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: