Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Σύσταση νέων οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στα Ολοήμερα Σχολεία αναμορφωμένου προγράμματος

Επιστολή προς τους Προέδρους και τα Διοικητικά Συμβούλια των τριών συλλόγων εκπαιδευτικών της Β΄Δ/νσης Π.Ε Αθήνας έστειλα πριν λίγο, σχετικά με την δημιουργία νέων οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στα ολοήμερα δημοτικά αναμορφωμένου προγράμματος .

Την παραθέτω ως έχει:

Θέμα: «Σύσταση νέων οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στα Ολοήμερα Δημοτικά αναμορφωμένου προγράμματος της Β΄Δνσης Π.Ε Αθήνας »


Έξι μήνες μετά την εφαρμογή του αναμορφωμένου προγράμματος των 801 Ολοήμερων Σχολείων, το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας συμφωνεί ότι το πρόγραμμα αυτό έγινε με ελλιπή επιστημονική τεκμηρίωση, βιασύνη και προχειρότητα και σε καμιά περίπτωση δεν υλοποιεί το στόχο για ένα ολοήμερο σχολείο που...


......θα μορφώνει πραγματικά τους μαθητές χωρίς να θίγει τις ευκαιρίες τους .

Ενισχύοντας τον παραπάνω συλλογισμό, επικεντρώνω στα σχολεία της Διεύθυνσής μας, αναφέροντας τα εξής:

Τη φετινή σχολική χρονιά,στη Β΄Διεύθυνση Π.Ε Αθήνας λειτουργούν 51 Δημοτικά Σχολεία με αναμορφωμένο πρόγραμμα. Στα σχολεία αυτά, έχουν προστεθεί ώρες διδασκαλίας μαθημάτων ειδικοτήτων (Αγγλικά , Φυσική Αγωγή, Πληροφορική, Μουσική, Θεατρική Αγωγή, Καλλιτεχνικά) χωρίς την παράλληλη σύσταση νέων οργανικών θέσεων για τις συγκεκριμένες ειδικότητες. Αποτέλεσμα της λανθασμένης αυτής επιλογής είναι οι οργανικά τοποθετημένοι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων να μην επαρκούν για την κάλυψη των ωρών διδασκαλίας και το ΠΥΣΠΕ να τοποθετεί εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στη διάθεση, αναπληρωτές και αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου.

Αντιλαμβάνεστε ότι το γεγονός αυτό:
α. Αποβαίνει εις βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας αφού κάθε χρόνο οι εκπαιδευτικοί έρχονται και παρέρχονται με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μόνιμο διδακτικό προσωπικό με ότι αυτό συνεπάγεται στον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου, τη διαμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και
β. Δεν εξασφαλίζει σταθερό εργασιακό περιβάλλον στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.

Από την ενημέρωση που έχω, ως αιρετός του ΠΥΣΠΕ, φαίνεται ότι δεν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας η σύσταση νέων θέσεων ειδικοτήτων στα σχολεία αναμορφωμένου προγράμματος.

Κατόπιν τούτων προτείνω να αναδείξουμε το σοβαρό αυτό ζήτημα και να διεκδικήσουμε τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων ειδικοτήτων για τα Ολοήμερα Σχολεία αναμορφωμένου ωραρίου, ώστε να ομαλοποιηθεί το παιδαγωγικό κλίμα και οι συνάδελφοί μας, εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, να εξασφαλίσουν το στοιχειώδες εργασιακό δικαίωμα της μόνιμης και σταθερής εργασίας .


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: