Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση Δ.Σ "Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ" και Ένωσης γονέων με το Δήμαρχο Μεταμόρφωσης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 7/2/2011 είχαμε προγραμματισμένη συνάντηση με το Δήμαρχο Μεταμόρφωσης κ. Μ. Καρπέτα, το το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» και το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Μεταμόρφωσης, μαζί με...

...μερικούς ακόμα συναδέλφους δασκάλους και νηπιαγωγούς, αλλά και γονείς.

Απ΄την πλευρά του Συλλόγου και της Ένωσης σημειώσαμε ότι :

• Τα σχολεία υποχρηματοδοτούνται. Η κρατική επιχορήγηση έχει μειωθεί κατακόρυφα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στα σχολεία (χρέη από λογαριασμούς, πετρέλαιο, επισκευές, λειτουργικά έξοδα κλπ).
• Πρέπει όλοι μαζί, να αντιμετωπίσουμε το φάσμα της κατάργησης σχολείων, που ήδη συζητιέται και προπαγανδίζεται μέσω τηλεόρασης.
• Αντίθετα η Μεταμόρφωση έχει ανάγκη από ίδρυση νέων σχολείων και κατασκευή νέων κτιρίων : ένα ακόμα Λύκειο, ένα Δημοτικό και δυο νηπιαγωγεία.

Απ΄ την πλευρά του Δημάρχου ουσιαστικά δεν υπήρξε καμιά δέσμευση. Είπε ότι :

• «Δεν έχει προλάβει να ενημερωθεί για τα θέματα».
«Δεν έχει προλάβει να διαβάσει ούτε την πρόσκληση που έχει απευθύνει στους δημάρχους η υπουργός παιδείας» που τους καλεί σε σύσκεψη με θέμα «το Καλλικρατικό σχολείο» και τις καταργήσεις σχολείων στις 28 Φεβρουαρίου.
• «Δεν είναι ... δογματικός» στο «να κλείσουν κάποια σχολεία ... αν πρέπει να κλείσουν», υιοθετώντας ευθέως τη «λογική» του υπουργείου. Μάλιστα «φωτογράφισε» το 2ο και 3ο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης.
• Του «φαίνονται» ... «φυσιολογικά» τα «30 άτομα σε κάθε τμήμα .... αφού το λέει το υπουργείο».

Κλείνοντας αυτή τη βεβιασμένη ( όχι φυσικά με ευθύνη δική μας ) πρώτη συνάντηση, του είπαμε ότι μια ενδεχόμενη απόπειρα κατάργησης σχολείου, είναι αιτία πολέμου. Καλούμε τους δασκάλους και νηπιαγωγούς, τους συλλόγους γονέων, την τοπική ΕΛΜΕ κι όλο το λαό της Μεταμόρφωσης σε επαγρύπνηση.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 Μ.Μ. ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ( Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΕΛΜΕ )

Δεν υπάρχουν σχόλια: