Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε 2ου Γραφείου - Αμαρουσίου καταγγέλει το Δήμαρχο Πεντέλης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. 2ΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 -5.
Τ. Κ. 15124 Μαρούσι
Τηλ. & Fax : 210 6198912


Μαρούσι 21 – 1 – 2011

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου μας
Κοινοποίηση: Δ. Ο. Ε. , Προϊστάμενο Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας ,Προϊστάμενο 2ου Γρ. Π. Ε. Β΄ Αθήνας, Δήμαρχο Πεντέλης ,Δημ. Συμβούλους Δήμου Πεντέλης ,Σχολική Επιτροπή Δήμου Πεντέλης

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου, ομόφωνα καταγγέλλει ως απαράδεκτες τις ενέργειες του Δημάρχου Πεντέλης, ο οποίος, με αυθαίρετο και παράνομο τρόπο, επιχείρησε να αλλάξει την ονομασία των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής του πρώην Δήμου Μελισσίων (Δήμος που εντάχθηκε στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Πεντέλης), καθώς επίσης, σε συνάντησή του με τους/τις Διευθυντές-Διευθύντριες και Προϊστάμενες Νηπιαγωγείων των Μελισσίων, ζήτησε να του παραδώσουν τα προσωπικά στοιχεία των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της περιοχής των Μελισσίων.
Οι αρμοδιότητες που δίνει. στους Ο. Τ. Α για την Παιδεία ο νόμος του Καλλικράτη φαίνεται ότι...

...έχουν ανοίξει την όρεξη σε κάποιους αιρετούς Δημοτικούς άρχοντες, οι οποίοι νομίζουν ότι μπορούν να βρουν νέο «πεδίο δόξης» για επέκταση των δραστηριοτήτων τους στο χώρο της Παιδείας.
Τους πληροφορούμε ότι οι εκπαιδευτικοί είναι δημόσιοι λειτουργοί και ο μόνος φορέας εποπτείας του έργου τους είναι το ΥΠΔΒΜΘ.
Εφιστούμε την προσοχή στους Προϊσταμένους της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας και 2ου Γρ. Π. Ε. Β΄ Αθήνας να μην παραδώσουν κανένα προσωπικό στοιχείο των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στην περιοχή ευθύνης τους σε οποιοδήποτε αιρετό εκπρόσωπο ή υπηρεσιακό παράγοντα Δήμων της Περιοχής.
Καλούμε τη Δ. Ο. Ε. να πάρει θέση επί του θέματος προασπίζοντας το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών από τις επιβουλές του Καλλικράτη και της «αποκέντρωσης» - εκχώρησης της εκπαίδευσης στους Ο. Τ. Α.
Το εκπαιδευτικό – λαϊκό κίνημα και ιδιαίτερα οι εκπαιδευτικοί της Π. Ε. πάλεψαν και παλεύουν διαχρονικά για δωρεάν δημόσια Παιδεία για όλους, η οποία να παρέχεται από το κράτος και όχι, με τη λογική της ανταποδοτικότητας και της εμπορευματοποίησης της Παιδείας, από τους Ο. Τ. Α.
Οι εκπαιδευτικοί δεν πρόκειται ποτέ να δεχτούμε να γίνουμε υπάλληλοι των Ο. Τ. Α., αποδεχόμενοι την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων και καταχτήσεών μας, υποκύπτοντας στις πιέσεις και τις θελήσεις των τοπικών Δημοτικών αρχόντων και των τοπικών κοινωνικών παραγόντων, με όποιες συνέπειες έχει αυτό για τη Δημόσια εκπαίδευση.
Καλούμε τους αιρετούς Δημοτικούς άρχοντες να περιορίζονται στα επιβεβλημένα από το νόμο καθήκοντα και αρμοδιότητές τους και να μην υπερβαίνουν τα «εσκαμμένα», δυναμιτίζοντας το κλίμα καλής συνεργασίας που επιδιώκουμε να υπάρχει μεταξύ Ο.Τ.Α. και εκπαιδευτικών του δημόσιου σχολείου.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΛΥΣΙΚΑΤΟΣ Ν.
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:ΜΠΑΣΑΚΑΡΟΥ Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: