Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Τι είπε ο Δ/ντής Εκπ/σης Β΄Αθήνας στο Δ.Σ του "ΠΕΡΙΚΛΗ" για τις μεταβολές στην οργανικότητα των σχολείων Αγίας Παρασκευής, Χολαργού και 1ου Γραφείου

Ανακοίνωση εξέδωσε το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών "Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ" μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον Δ/ντή Εκπαίδευσης της Β΄Δ/νσης Π.Ε Αθήνας κ. Πάρι Βεντίρη

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής...

Το Δ.Σ του Συλλόγου είχε συνάντηση με το Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Πάρη Βεντήρη χτες, 7/2/2011. Το Δ.Σ ζήτησε από το Διευθυντή αναλυτική ενημέρωση για την εισήγηση που θα κάνει προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το Υπουργείο Παιδείας, σε σχέση με τις συγχωνεύσεις σχολείων στα όρια του Συλλόγου μας. Ανάλογη εισήγηση θα κάνουν και οι Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας κάθε Καποδιστριακού Δήμου μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι, όπως σας ενημερώσαμε με προηγούμενη ανακοίνωση, στόχος του Υπουργείου Παιδείας είναι στα συστεγαζόμενα σχολεία να υπάρχει ένα 12θέσιο σχολείο ή ένα 12θέσιο και ένα 6θέσιο, προκειμένου να αναπτυχθεί το ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα με τη διεύρυνση του αριθμού των σχολικών μονάδων που θα το ακολουθήσουν (800).

Οι αλλαγές που προκύπτουν στην οργανικότητα των σχολείων, για τις οποίες ο Δ/ντης Εκπαίδευσης δεσμεύτηκε ότι θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης, είναι οι εξής:

α) 4–10 Αγίας Παρασκευής, από 10+ 6 οργανικές θέσεις σε 12 + 6
β) 2–3 Χολαργού, από 10+10 οργανικές θέσεις σε 12+6
γ) 3-15 Χαλανδρίου, από 9+6 οργανικές θέσεις σε 12
θέσιο(σύμπτυξη)
δ) 4–8 Χαλανδρίου, από 9 + 6 οργανικές θέσεις (λειτουργεί με 12 τμήματα) σε 12
θέσιο (σύμπτυξη)
ε) 7–10 Χαλανδρίου, από 10+8 οργανικές θέσεις σε 12+6

στ) 16 Χαλανδρίου, από 6θέσιο σε 12θέσιο
ζ) 1-2 Ψυχικού, από 10+7 οργανικές θέσεις σε 12+6


Σε σύνολο 524 οργανικών θέσεων δεν υπάρχει ουσιαστική μεταβολή του αριθμού τους (+1 οργανική).

Για τα Νηπιαγωγεία δε θα υπάρξει καμία αλλαγή.

Για την περίπτωση του 3ου -15ου Χαλανδρίου, που φοιτούν παιδιά από ίδρυμα, με αυξημένες εκπαιδευτικές ανάγκες, δόθηκε από το Διευθυντή Εκπαίδευσης η διαβεβαίωση ότι δε θα αλλάξει τίποτα στη λειτουργία του σχολείου στα ζητήματα του αριθμού παιδιών ανά τμήμα, στον αριθμό των εκπ/κών ειδικοτήτων (αγγλικών-γυμναστικής) και στον αριθμό των Τμημάτων Ένταξης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας εκφράζει για άλλη μια φορά την αντίθεσή του σε συγχωνεύσεις με μοναδικό κριτήριο την εξοικονόμηση πόρων, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη παιδαγωγικά και κοινωνικά κριτήρια και εκτιμά ότι, πέρα από τις οργανικές θέσεις των σχολείων, αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι οι λειτουργικές θέσεις των σχολείων. Εκεί θα πρέπει να δοθεί η μεγάλη μάχη: να αποφευχθούν συμπτύξεις τμημάτων. Ο Σύλλογός μας δε θα δεχτεί αλλοίωση της αναλογίας μαθητών ανά τμήμα στην περιοχή μας(20: 1). Είναι σαφές ότι το μεγάλο αίτημα που πρέπει ο κλάδος μας να διεκδικήσει είναι η αύξηση των δαπανών για την Παιδεία και η θεσμοθέτηση της αναλογίας μαθητών ανά τμήμα στο 20:1. Η πολιτική της υποχρηματοδότησης της παιδείας, στο όνομα του περιορισμού των δαπανών του δημοσίου και του μνημονίου, χτυπά τη δημόσια δωρεάν παιδεία, απομακρύνει τη χώρα από την ανάπτυξη και πλήττει τα χαμηλότερα κοινωνικοοικονομικά στρώματα.

Τέλος, διαφωνούμε με τη διεύρυνση του αριθμού των σχολείων με ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα (800) στο βαθμό που δεν έχει αξιολογηθεί η μέχρι τώρα λειτουργία τους και δεν έχουν λυθεί τα όποια προβλήματα έχουν ανακύψει από την εφαρμογή τους (προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής, εναλλαγή πολλών εκπαιδευτικών στις μικρές τάξεις, η μείωση του χρόνου της μελέτης στο ολοήμερο, πρόγραμμα σπουδών, κλπ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: