Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Δύσκολα σπάνε οι «αλυσίδες» μας

Με θλίψη παρακολουθούσα το βράδυ της Κυριακής τον αυτοδιοικητικό χάρτη της πατρίδας να βάφετε με πράσινα και γαλάζια χρώματα.
(Το ΚΚΕ περιχαρακώθηκε στο δογματικό του μονισμό και έτσι έλειψαν οι κόκκινες πινελιές.)

Έβλεπα ακόμα τους πολιτικούς της κεντικής πολιτικής σκηνής, στα παράθυρα των καναλιών, να κοκκορομαχούν για το ποιος είναι ο λιγότερο χαμένος ή κερδισμένος των αυτοδιοικητικών; εκλογών.

Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους .

Το μήνυμα κινδυνολογίας και διλλημάτων που εξέπεμψε στην πρόσφατη διακαναλική του συνέντευξη ο κομματάρχης πρωθυπουργός μας μπορεί να έφερε πρόσκαιρα οφέλη τόσο στο κόμμα του όσο και στη Ν.Δ, συσπειρώνοντας και αντισυσπειρώνοντας τους οπαδούς εντεύθεν κα κείθεν, ζημίωσε όμως τον τόπο αφού στέρησε τη δυνατότητα σε ανεξάρτητα αυτοδιοικητικά σχήματα να περάσουν στο δεύτερο γύρο και να διεκδικήσουν με αξιώσεις τη νίκη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Αγία Παρασκευή.

Το κλίμα πόλωσης που διαμορφώθηκε στην πόλη μας την τελευταία προεκλογική εβδομάδα ανέβασε τα ποσοστά των εκλεκτών των δύο μεγάλων κομμάτων με αποτέλεσμα η «ΝΙΚΗ» μας –η ανεξάρτητη κίνηση πολιτών- να καταγράψει το εντυπωσιακό μεν ποσοστό του 25% αλλά να μείνει εκτός δεύτερου γύρου για ελάχιστες μόνο ψήφους.

Δε σας κρύβω ότι όλοι σε αυτή την παράταξη, που την πιστέψαμε και την αγκαλιάσαμε από την πρώτη στιγμή, έχουμε κλάψει πολλές φορές από το βράδυ της Κυριακής.

Δεν απογοητευόμαστε όμως.

Δώσαμε ένα ωραίο αγώνα με συνέπεια αξιοπιστία και σοβαρότητα και αυτός ο αγώνας αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον της Κίνησής μας.

Δηλώνοντας παρόντες στις πολιτικές εξελίξεις και στα προβλήματα της πόλης μας, είμαστε αποφασισμένοι – κρατώντας ως κόρη οφθαλμού την ανεξαρτησία μας από τα κόμματα - να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι την τελική του δικαίωση.

Υ.Γ Προσωπικά νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τους 361 συμπολίτες μου που με την ψήφο τους με κατέταξαν στην 7η θέση του ψηφοδελτίου μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: