Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής

Μας μιλούν με νούμερα και κωδικούς κι εμείς τους μιλάμε για τα παιδιά μας και τη μόρφωσή τους.
Μας παραθέτουν στατιστικά στοιχεία που αποδεικνύουν την οικονομική κρίση της χώρας και εμείς τους παραθέτουμε τα όνειρα χιλιάδων παιδιών, το μεγαλύτερο επενδυτικό κεφάλαιο της χώρας.
Μας λένε ονειροπόλους και ρομαντικούς, εμείς πιστεύουμε ότι είμαστε ρεαλιστές.
Και το αποδεικνύουμε καθημερινά με τις προτάσεις και τις λύσεις που καταθέτουμε. Επανερχόμαστε λοιπόν προτείνοντας....


...λύσεις για το άμεσο και επιτακτικό οικονομικό πρόβλημα των σχολείων.

Από την 1η Ιανουαρίου 2010 μέχρι και σήμερα η κρατική επιχορήγηση για τα δημόσια σχολεία της Αγίας Παρασκευής είναι συνολικά 193.000 Ευρώ. Στις 29/10/2010 ήρθε στον Δήμο και η τρίτη, και απ’ ότι φαίνεται τελευταία, δόση για την φετινή χρονιά ύψους 140.000 Ευρώ. Δηλαδή η συνολική κρατική επιχορήγηση για το 2010 για τις 38 σχολικές μονάδες / 6.000 μαθητές είναι 333.000 Ευρώ, δηλαδή το 54% της αντίστοιχης περυσινής επιχορήγησης.

Ο Δήμος ενίσχυσε τις σχολικές επιτροπές, για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, με 110.000 Ευρώ από τα τέλη ηλεκτροφωτισμού, ποσόν που κάθε χρόνο έπαιρναν οι σχολικές επιτροπές για να αντιμετωπίζουν επισκευαστικές ανάγκες των σχολείων.

Παράλληλα έχουμε αυξήσεις στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, στον ΦΠΑ, στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο και επιβολή νέου φόρου στις σχολικές επιτροπές 3% για κάθε αγορά από το σχολείο υπέρ του Μετοχικού Ταμείου. Δηλαδή, το κράτος περιμένει να εισπράξει από τα υποχρηματοδοτούμενα δημόσια σχολεία για να παρουσιάσει αύξηση των εσόδων του.

Ήδη τα σχολεία είναι σε άσχημη οικονομική κατάσταση. Πολλές σχολικές επιτροπές είναι χρεωμένες, διευθυντές σχολείων ανακοίνωσαν μείωση στις ώρες θέρμανσης, μειώθηκαν οι φωτοτυπίες και η γραφική ύλη ενώ οι γονείς καλούνται να καλύψουν μικροεπισκευές των σχολείων με προσωπική εργασία.

Λύσεις για την ενίσχυση των δημόσιων σχολείων υπάρχουν και είναι επιτακτική ανάγκη να εφαρμοστούν άμεσα. Ζητάμε και είμαστε σίγουροι ότι και ο Δήμος θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες στα συναρμόδια υπουργεία και θα ζητήσει μαζί μας:

1/ Να καταργηθεί ο ΦΠΑ σε όλες τις αγορές του Δημόσιου Σχολείου

2/Να καταργηθεί ο νέος φόρος του 3% επί των αγορών για το Μετοχικό Ταμείο καθώς και όλα τα δημοτικά τέλη και οι φόροι που πληρώνουν τα σχολεία.

3/ Να καταβληθούν άμεσα από τον ΟΣΚ όλα τα χρήματα που έχουν πληρώσει οι σχολικές επιτροπές για τις καθαρίστριες των σχολείων

4/Να καλύψει ο Δήμος την τροφοδότηση με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο των σχολείων.

Αγία Παρασκευή 01.11.2010

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος Η Γραμματέας
Αύρα Μπασακίδου-Καράμπελα Δέσποινα Μαντζανά-Πέπονα

Δεν υπάρχουν σχόλια: