Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Εκπαιδευτική Συσπείρωση Συλλόγου "Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ":Προκλητικές «προληπτικές προσαγωγές» 8 εκπαιδευτικών!

Η κυβέρνηση, καταφεύγει σε αντιδημοκρατικές μεθόδους τρομοκρατημένη από τη λαϊκή δυσαρέσκεια που συνεχώς αυξάνεται. Πετάει το προσωπείο του «διαλόγου» και της «διαβούλευσης», σκληραίνει την πολιτική της καταστολής και καταφεύγει ακόμα και σε προληπτικές προσαγωγές. Οδηγείται πλέον σε ένα αντιδημοκρατικό κατήφορο, που θυμίζει άλλες εποχές.
Όλα αυτά για να ...

...στηρίξει το μεγάλο κεφάλαιο και τους τραπεζίτες. Μια πολιτική που είναι αδιέξοδη για τους εργαζόμενους, αλλά και για τη χώρα.
Είναι επίσης φανερό πως θέλει να στείλει ένα ακόμη μήνυμα στον κόσμο της εκπαίδευσης που αντιστέκεται στην αντιεκπαιδευτική της πολιτική στον κόσμο της δουλειάς που αγωνίζεται στο δρόμο για το μισθό, τη σύνταξη, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη το δημόσιο πλούτο, τα δικαιώματα.
Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 24/3, λίγο πριν ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση και χωρίς κανένα λόγο, αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν βίαια οκτώ εκπαιδευτικούς, αδιόριστους και διορισμένους, μέλη Δ.Σ. της Ένωσης Αδιορίστων Εκπαιδευτικών και διδασκαλικών Συλλόγων. Ανάμεσα στους προσαχθέντες ήταν και μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου μας, από την Εκπαιδευτική Συσπείρωση.
Οι αστυνομικές δυνάμεις, προφανώς γνωρίζοντας πρόσωπα, και έχοντας εντολές να μην ακουστεί καμία φωνή διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της παρέλασης άρχισαν να συλλαμβάνουν όποιον πλησίαζε στην περιοχή της παρέλασης και ήταν εκπαιδευτικός. Συνέλαβαν τέσσερις συναδέλφους στην πλατεία Συντάγματος και άλλους τέσσερις στο ισόγειο των γραφείων της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας! Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις, παρά τις συλλήψεις που έκαναν, προχώρησαν με προπηλακισμούς σε βάρος των συγκεντρωμένων. Οι εκπαιδευτικοί, παρά την αστυνομική βία, με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία, παρέμειναν στο χώρο προασπίζοντας το δημοκρατικό δικαίωμα στη διαμαρτυρία.
Η ηγεσία του Υπ. Παιδείας είναι φανερό ότι απαίτησε συλλήψεις και σιδερένια καταστολή . Είναι ακόμα φανερό από τον τρόπο των συλλήψεων, ότι παρακολουθούνται ακόμα και τα γραφεία της ΔΟΕ.

Τους λέμε:

Οι συλλήψεις και η τρομοκρατία δεν μας φοβίζουν! Μας πεισμώνουν!

Πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά, πιο μαχητικά, βαδίζουμε στο δρόμο του αγώνα!


Όλοι στην απεργία και στη συγκέντρωση στις 30 Μάρτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: