Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΤΩΝ 176 ΕΥΡΩ

Ανακοίνωση της Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Το Ανώτατο Πολιτικό Δικαστήριο της χώρας, ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ, με την 306/2011 απόφασή του δικαιώνει τον αίτημα των εκπαιδευτικών για τη διεκδίκηση της ειδικής παροχής των 176 ευρώ. Η απόφαση αφορά εκπαιδευτικούς που συνδέονταν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με το δημόσιο (αναπληρωτές εκπαιδευτικοί)...

...Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ έκρινε αντισυνταγματική την εξαίρεση των εκπαιδευτικών από την καταβολή της επίδικης ειδικής παροχής - η οποία σημειωτέον δόθηκε σε πολλές κατηγορίες εργαζομένων ως αύξηση μισθού - επειδή παραβιάζει την αρχή της ισότητας μεταξύ Ελλήνων πολιτών που τελούν υπό ανάλογες συνθήκες,. Έγινε επίσης αποδεκτό ότι, όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς, η ειδική αυτή παροχή δεν συμψηφίζεται με το επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης που τους χορηγείται βάσει των νόμων 2470/97 και 3205/2003, το οποίο είναι άρρηκτα δεμένο με το είδος και τι συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών, απορρίπτοντας έτσι το βασικότερο αντεπιχείρημα του αντίδικου Δημοσίου, ενώ η ειδική παροχή των 176 ευρώ, αποτελεί ευθεία και γενική αύξηση μισθού.

Με την απόφαση αυτή δικαιώνεται και από το Ανώτατο Πολιτικό Δικαστήριο της χώρας το χρονίζον αίτημα των εκπαιδευτικών για την καταβολή και σ’ αυτούς της ειδικής παροχής των 176 ευρώ. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί αναγκάστηκαν να προσφύγουν στα δικαστήρια, μπροστά στην από το 2002 άρνηση των κυβερνήσεων να ικανοποιήσουν ένα νόμιμο αίτημά τους.

Όσοι/ες εκπαιδευτικοί δικαιώνονται με τελεσίδικη απόφαση των Διοικητικών Δικαστηρίων της χώρας, που είναι αρμόδια για τους μόνιμους Δημοσίους Υπαλλήλους, εισπράττουν έντοκα, ύστερα από πολύχρονη βασανιστική διαδικασία, τα χρήματα που τους έχουν επιδικαστεί.

Δυστυχώς τα Διοικητικά Δικαστήρια καθυστερούν πολύ να εκδικάσουν τις αγωγές των συναδέλφων/σών εκπαιδευτικών, όπως και όλες τις υποθέσεις που εισάγονται ενώπιον τους, με αποτέλεσμα να μην έχουν συζητηθεί, ούτε καν σε πρώτο βαθμό, αγωγές που έχουν κατατεθεί από το 2005!
Επίσης εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αναίρεση του Δημοσίου κατά της 1631/2008 τελεσίδικης απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης που δικαίωσε 53 εκπαιδευτικούς από σχολεία της Γ΄ ΕΛΜΕΘ, οι οποίοι και εισέπραξαν τα αναδρομικά τους.
Καλούμε την κυβέρνηση, μετά και την παραπάνω απόφαση του Αρείου Πάγου να πάψει να κωλυσιεργεί και να διαιωνίζει τη δικαστική διαμάχη του Δημοσίου με τον εκπαιδευτικό κόσμο, αρνούμενη να πράξει το αυτονόητο: να εφαρμόσει τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που δικαίωσαν συναδέλφους/σες, για όλους τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε ίδιες συνθήκες με αυτούς που δικαιώθηκαν.

ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ:

- Η άμεση νομοθετική ρύθμιση για την καταβολή τωναναδρομικών της παροχής των 176 Ε

- Η εφεξής χορήγηση του ποσού των 176Ε σε όλους τους εκπαιδευτικούς

- Η ενσωμάτωσή του στο βασικό μισθό.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ:ΤΡ.ΤΡΑΝΟΣ
Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:ΧΡ. ΔΕΛΛΑ

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=26839

Δεν υπάρχουν σχόλια: