Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Κοινοποίηση επιστολής στους Προέδρους των Δ.Σ των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Β΄Αθήνας

Δημοσιοποιώ επιστολή που έστειλα πριν λίγο στους Προέδρους των Δ. Σ των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε της Β΄Αθήνας σχετική με την απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης για τη συμπλήρωση του 16σέλιδου εντύπου με τα στοιχεία Εκπαιδευτικών για τη μισθοδοσία μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Αγία Παρασκευή, 21-11-2010

Προς
1. Τον Πρόεδρο του Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ» κ. Βασίλη Φουρτούνη
2. Την Πρόεδρο του Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών 2ου Γραφείου Β΄Δ/νσης Π.Ε Αθήνας κ. Κατερίνα Λεμπέση
3. Την Πρόεδρο του Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών “Γ. Σεφέρης” κ. Νινέτα Αλτάνη

Θέμα: «Κοινοποίηση επιστολής μου προς τον Δ/ντή Εκπαίδευσης Π.Ε Αθήνας σχετικής με την Συμπλήρωση Στοιχείων Εκπαιδευτικών για τη μισθοδοσία μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών»

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Σας κοινοποιώ την από 20-11-2010 επιστολή μου(είναι εδώ) προς τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Β΄Δ/νσης Π.Ε Αθήνας, σχετικά με την συμπλήρωση 16σέλιδου εντύπου Ατομικών Στοιχείων των Εκπαιδευτικών και την καταχώρηση των στοιχείων αυτών από τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολείων, με την οποία εισηγούμαι την επανεξέταση των οδηγιών και την καταχώρηση των στοιχείων από τις Διοικητικές υπηρεσίες της Δ/νσης.

Από τις επισκέψεις στα σχολεία και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με συναδέλφους εκτιμώ ότι με τη συγκεκριμένη απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης για τη συμπλήρωση του 16σέλιδου εντύπου διαφωνεί η εκπαιδευτική κοινότητα της Β΄Δνσης Π.Ε Αθήνας αφού: α. θίγοντας ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, κινείται στα όρια της νομιμότητας, β. υποχρεώνει τους συναδέλφους σε μια χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία που είναι πέρα και πάνω από τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις τους και γ. εμπεριέχει τον κίνδυνο της καταχώρησης λανθασμένων στοιχείων γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη μισθοδοσία.

Για τους παραπάνω λόγους προτείνω να συζητήσετε το θέμα στα Δ.Σ των Συλλόγων σας προκείμενου να καθορίσετε τη στάση σας και τις μορφές αντίδρασης πάνω σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Πάντα στη διάθεσή σας

Γιάννης Λογοθέτης
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας


Δεν υπάρχουν σχόλια: