Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Επικαιροποίηση στοιχείων μισθοδοσίας της Β΄Διεύθυνσης Π.Ε Αθήνας

Μετά την διευκρινιστική εγκύκλιο Φ. 14.1/ 5324/ 26-11-2010 του Διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε Β΄Αθήνας κ. Πάρι Βεντήρη (η εγκύκλιος είναι εδώ) αναθεωρώ εν μέρει τις απόψεις μου - εμμένω όμως στις ενστάσεις για τον επιπλέον φόρτο εργασίας των Διευθυντών και των Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων και την υπερβολική σπατάλη χαρτιού- που είχα εκφράσει με πρόσφατη επιστολή (είναι εδώ) για τη συμπλήρωση του 16σέλιδου εντύπου επικαιροποίησης των στοιχείων μισθοδοσίας.

Στην εγκύκλιο που εξέδωσε ο Διευθυντής Εκπαίδευσης αναφέρονται αναλυτικά οι λόγοι για τους οποίους ζητήθηκε από τους εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσης να συμπληρώσουν το συγκεκριμένο έντυπο.

Από τη μελέτη της εγκυκλίου προκύπτουν τα εξής σημαντικά....


....1. Η συμπλήρωση των στοιχείων και η καταχώρηση τους θα δημιουργήσει μια βάση δεδομένων ολοκληρωμένη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες του νέου συστήματος, την οποία μέχρι σήμερα δεν την έχει η διοίκηση αλλά ο ιδιώτης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των μισθοδοτικών μας δεδομένων.

2.Με τη νέα βάση δεδομένων θα μπορεί η διοίκηση να επεξεργάζεται τα στοιχεία και να εκδίδει τη μισθοδοσία για να τελειώσει οριστικά η σχέση με τους ιδιώτες, για την οποία κατά καιρούς έχουν εκφραστεί διάφορα σχόλια.

3.Στη βάση των δεδομένων θα συμπληρωθούν μόνο τα στοιχεία που αφορούν την τρέχουσα κατάσταση της μισθοδοσίας σας και τα οποία μέχρι σήμερα μόνο ασφαλή και μόνο προσωπικά δεν ήταν στα αρχεία των ιδιωτών.

4.Μέσα από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών κάθε μισθοδοτούμενος, με ηλεκτρονικό τρόπο θα μπορεί να βλέπει και να εκτυπώνει το εκκαθαριστικό του.

5.Η ενημέρωση της υπηρεσίας για την ημερομηνίας λήξης των δανείων που παρακαρατούνται από το μισθό μας καθώς και της οικογενειακής κατάστασης είναι σημαντική, αφού θα βοηθήσει στις σχετικές διασταυρώσεις, στην επικαιροποιήση των επιδόματων και στη διασφάλιση της μισθοδοσία μας.

6. Οι Διευθυντές – Διευθύντριες των Σχολείων αφού παραλάβουν τα έντυπα από τους συναδέλφους των σχολείων τους θα καταχωρήσουν τα στοιχεία σε αρχείο xls (μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ , οι οδηγίες καταχώρησης είναι εδώ) από τη Δευτέρα 29/11 έως τη Δευτέρα 6/12 και στην συνέχεια θα το στείλουν με mail στην ειδική για την ΕΑΠ ηλεκτρονική διεύθυνση paventiris@sch.gr

7. Οι Προισταμένες Νηπιαγωγείων αν δυσκολεύονται στην καταχώρηση των δεδομένων στο αρχείο xls και στην ηλεκτρονική αποστολή του στη Διεύθυνση, μπορούν να το στείλουν από το πλησιέστερο Δημοτικό ή να καταθέσουν τα 16σέλιδα έντυπα στο Γραφείο που ανήκουν.

8. Μετά το πέρας των διαδικασιών, τα 16σέλιδα έντυπα θα σταλούν από τους Διευθυντές στη Διεύθυνση και στα Γραφεία Εκπ/σης για να μπουν στο Π.Μ κάθε εκπαιδευτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: