Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Συμπλήρωση Στοιχείων Εκπαιδευτικών για τη μισθοδοσία μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών

Δημοσιοποιώ επιστολή που έστειλα στον Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας κ. Βεντήρη με θέμα τη συμπλήρωση Στοιχείων Εκπαιδευτικών για τη μισθοδοσία μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Αγία Παρασκευή, 20-11-2010

Προς τον κ. Παρασκευά Βεντήρη, Δ/ντή Εκπαίδευσης Π.Ε Β΄Αθήνας

Κοιν: Προς τους Συναδέλφους μου Εκπαιδευτικούς των Σχολικών Μονάδων της Β΄Δ/νσης Π.Ε Αθήνας

Θέμα: «Συμπλήρωση Στοιχείων Εκπαιδευτικών για τη μισθοδοσία μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών»

Κύριε Διευθυντά

Με πρόσφατο υπηρεσιακό σας σημείωμα - χωρίς ημερομηνία και αριθμό πρωτοκόλλου- το οποίο εστάλη από την υπηρεσία σας προς τις σχολικές μονάδες της Β΄Διεύθυνσης Π.Ε και το οποίο έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα της Δ/νσης, καλείτε όλους τους μόνιμους εκπαιδευτικούς που μισθοδοτούνται, από τη Διεύθυνση Β΄ Αθήνας (1ο Γραφείο - 2ο Γραφείο - 3ο Γραφείο & Δ/νση), να συμπληρώσουν 16σέλιδο έντυπο καταγραφής των στοιχείων τους το οποίο και επισυνάπτετε. Στο υπηρεσιακό αυτό σημείωμα επισημαίνετε ότι η συμπλήρωση του συγκεκριμένου εντύπου είναι απαραίτητη προκειμένου «να συνεχιστεί η μισθοδοσία τους χωρίς διακοπή, μέσα από το σύστημα της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.»

Με ένα δεύτερο υπηρεσιακό σημείωμα απευθύνεστε προς τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες των σχολικών Μονάδων της Διεύθυνσης και τους καλείτε να παραλάβουν από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων τους τα συμπληρωμένα έντυπα και να προχωρήσουν σε ηλεκτρονική καταχώρηση χωρίς να διευκρινίζετε τον τρόπο που αυτό θα γίνει.

Από επισκέψεις σε Σχολεία (Δημοτικά - Νηπιαγωγεία) και τηλεφωνικές επικοινωνίες με εκπαιδευτικούς και Διευθυντές/Διευθύντριες σχολείων εισπράττω δικαιολογημένες απορίες και ενστάσεις για το θέμα αυτό τις οποίες, ως αιρετός του ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας, οφείλω να σας μεταφέρω συνοψίζοντάς τες επιγραμματικά ως εξής:

1. Εμπλέκονται οι εκπαιδευτικοί σε μια γραφειοκρατική και χρονοβόρα διαδικασία, αφού καλούνται να συμπληρώσουν πλήθος στοιχείων τα οποία είναι ήδη γνωστά στις υπηρεσίες σας (Δ/νση και Γραφεία Π.Ε) και τα περισσότερα από τα οποία έχουν υποβληθεί από τους εκπαιδευτικούς στην απογραφή του Ιουλίου 2010.

2. Η ηλεκτρονική καταχώρηση των ατομικών στοιχείων από τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων με πιθανή συνεργασία συναδέλφων (π.χ Πληροφορικής) αφενός εγκυμονεί τον κίνδυνο καταχώρησης λανθασμένων στοιχείων αφού στα σχολεία δεν υπάρχουν οι ατομικοί φάκελοι των εκπαιδευτικών για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και οι σχετικές διασταυρώσεις, με ενδεχόμενο τη διακοπή της μισθοδοσίας από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών , αφετέρου θίγει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα με την γνωστοποίηση στοιχείων σε τρίτους που έχουν να κάνουν με οικογενειακή κατάσταση, δάνεια κ.λ.π

3. Με δεδομένο ότι θα εκτυπωθούν και θα φωτοτυπηθούν στα σχολεία της Διεύθυνσης περισσότερα από 50.000 φύλλα χαρτιού (3500 περίπου εκπαιδευτικοί επί τις 16 σελίδες του εντύπου =56.000 φύλλα) αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για μια πολυδάπανη και αντιοικολογική διαδικασία που δικαιολογημένα κάνει τα δέντρα, στα λιγοστά εναπομείναντα δάση, να … αναστενάζουν.

Για τους λόγους αυτούς παρακαλώ να επανεξετάσετε τις συγκεκριμένες οδηγίες και να προχωρήσετε στην καταχώρηση των στοιχείων μέσω των Διοικητικών σας Υπηρεσιών ανατρέχοντας στα στοιχεία που υπάρχουν στους ατομικούς φακέλους των εκπαιδευτικών που βρίσκονται στη Δ/νση και στα Γραφεία Π.Ε

Με εκτίμηση

Γιάννης Λογοθέτης
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας


Δεν υπάρχουν σχόλια: