Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Δελτίο τύπου του Συντονιστικού Ωρομισθίων - Αναπληρωτών για τη συγκέντρωση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής

ΑΝΟΧΗ ΤΕΛΟΣ!

Τη Δευτέρα 29/11 πραγματοποιήθηκε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας – συγκέντρωση στην περιφερειακή διεύθυνση πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αττικής. Παρόντες ήταν μέλη συλλόγων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και αναπληρωτές ΕΣΠΑ. Στη συνάντηση που έγινε με τον διευθυντή περιφερειακής εκπαίδευσης τέθηκαν τα ζητήματα των συμβάσεων και των πληρωμών των αναπληρωτών. Η συμπεριφορά του διευθυντή άκρως προκλητική. Για αρκετή ώρα αρνιόταν να δώσει εντολή να αποσυρθούν οι ....


....λευκές συμβάσεις που το ίδιο πρωί είχαν κυκλοφορήσει στη διεύθυνση Γ’ Αθήνας (διεύθυνση της περιφέρειάς του). Την ίδια στιγμή γελούσε ειρωνικά κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών συναδέλφων και ζητούσε κόσμια και «πολιτισμένη» συμπεριφορά από αναπληρωτές που δουλεύουν με μαύρες συνθήκες εργασίας. Μη μπορώντας να δώσει εξηγήσεις και αφού παραδέχτηκε πως ούτε ο ίδιος θα υπέγραφε λευκή σύμβαση, προσπαθούσε να κοροϊδέψει τους συναδέλφους λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν να έχει στα χέρια του μια σύμβαση που κυκλοφόρησε σε διεύθυνση (Γ’ Αθήνας) της αρμοδιότητάς του. Επιδόθηκε σε έναν οχετό λάσπης απέναντι σε παρόντες εκπαιδευτικούς.

Του κάναμε ξεκάθαρο πως θα είμαστε εκεί και την επόμενη εβδομάδα στην περίπτωση που δεν έχουν αποπληρωθεί τα δεδουλευμένα και δεν έχουν υπογραφεί συμβάσεις με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Καλούμε τους συναδέλφους:

Ø να μην υπογράφουν συμβάσεις που απλά και μόνο αναφέρεται το μεικτό ποσό.

Ø να μην υπογράφουν συμβάσεις λευκές.

Ø να απευθύνονται στους συλλόγους και να ζητούν η ίδια η σύμβαση να κατοχυρώνει τα δικαιώματά μας με αναφορά στον 3205/2003 (μισθολόγιο εκπαιδευτικών).

Ø να ζητούν έγγραφο μισθοδοτικής κατάστασης με αναφορά στο μεικτό ποσό, στο καθαρό ποσό, στα επιδόματα, στα ένσημα, στις άδειες.

Ø να μην υπογράφουν παρουσιολόγια. Η υπογραφή παρουσιολογίων μπορεί να οδηγήσει σε τρόπο πληρωμής ανάλογα με ημέρες εργασίας

Ø να μην υποκύπτουν σε εκβιασμούς διευθύνσεων – υπουργείου όσον αφορά συμβάσεις – παρουσιολόγια.

Ø να απέχουν από τις διαδικασίες επιμόρφωσης όταν αυτές γίνονται εκτός εργασιακού ωραρίου

Όλοι

* Την Τρίτη 30/11, στις 4.30μμ για να μπλοκάρουμε την επιμόρφωση στο 3ο ΠΕΚ Αθήνας, στο Περιστέρι, Αγίας Τριάδος και Μιχαλακοπούλου (η είσοδος βρίσκεται επί της Αγίας Τριάδος), δίπλα στα 6ο και 8ο Λύκειο Περιστερίου.

* Την Πέμπτη 2/12, στις 4.30μμ για να μπλοκάρουμε την επιμόρφωση στο 2ο ΠΕΚ Αθήνας (Ανδρέα Μεταξά 7, Φιλοθέη)

* Την Κυριακή 5/12, στις 6.30μμ στη συνέλευση αναπληρωτών, ωρομίσθιων, αδιόριστων στα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού & Κορνάρου 2, Σύνταγμα, 6ος όροφος)

Συντονιστικό Ωρομισθίων - Αναπληρωτών

www.oromisthioi.gr, sintonistiko@gmail.com, 6970139038

Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών

adioristoi.blogspot.com, panenadekp@gmail.comΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , 6994027752

Δεν υπάρχουν σχόλια: