Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

"ΔΕΝ ΠΛHPΩΝΟΥΜΕ - ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤHN ΠΡΑΞΗ"

1. Δηλώνουμε στον υπάλληλο ότι δεν πληρώνουμε και απαιτούμε να ανοίξει η μπάρα
2. Το μόνο στοιχείο που δίνουμε είναι ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου μας
3. Δε δίνουμε ονοματεπώνυμο ούτε υπογράφουμε/παραλαμβάνουμε ...
οποιοδήποτε χαρτί
4. Εάν καθυστερεί το άνοιγμα της μπάρας, την ανοίγουμε μόνοι μας με απλή ώθηση προς τα εμπρός

Η ενέργεια μας είναι δικαιολογημένη, ενώ αντίθετα η παρεμπόδιση της διέλευσης μας απο τη μεριά της εταιρείας είναι παράνομη, καθώς στοιχειοθετεί το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης βάσει του άρθρου 325 του ποινικού κώδικα.

Εξάλλου, όπως προκύπτει από τη σύμβαση παραχώρησης του δρόμου [Άρθρο 24.1.5(2)], η άρνηση πληρωμής εκ μέρους των πολιτών είναι αστική διαφορά με την εταιρεία, στην οποία το δημόσιο (αστυνομία, τροχαία, ΔΟΥ κ.λ.π.) δεν έχει καμία ανάμιξη. Επιπλέον, στη σύμβαση αναφέρεται ότι η εταιρεία πρέπει πρώτα να στείλει, στους χρήστες που δεν πλήρωσαν, βεβαίωση μη πληρωμής αντιτίμου του διοδίου, συνοδευόμενη από φωτογραφία του αυτοκινήτου, ενώ εάν αυτό δεν καταβληθεί εντός 15νθήμερου, τότε μόνο δικαιούται να ζητήσει πρόστιμο με έκδοση διαταγής πληρωμής.

Σε κάθε περίπτωση, εμπιστευόμαστε το δίκαιο το του αγώνα μας, ενώ μέχρι τώρα η εταιρεία δεν έχει κινηθεί ενάντια σε οδηγό που δεν πλήρωσε. Θεωρούμε ότι η απαίτηση επιβολής διοδίων είναι παράνομη, αυθαίρετη και καταχρηστική, ενώ η νομιμότητα της σύμβασης εμφανίζει πολλά κενά και αδυναμίες. Εάν η εταιρεία στραφεί ενάντια σε οδηγό που δεν πλήρωσε, η απάντηση μας θα είναι μαζική, συντεταγμένη και νομικά πλαισιωμένη"

ΠΗΓΗ:diodiastop.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: