Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Νέα από το Υπουργείο

Με ενημερωτικά σημειώματα οι αιρετοί μας στο ΚΥΣΠΕ αναφέρονται στα τρέχοντα θέματα υπηρεσιακών μεταβολών.
Αναφέρω τα σημαντικότερα σημεία:

Βασίλης Παληγιάννης:
1.Αμοιβαίες μεταθέσεις από περιοχή σε περιοχή : Από τις 9 αιτήσεις που εξετάστηκαν, το ΚΥΣΠΕ ενέκρινε 4 και απέρριψε τις υπόλοιπες που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

2. Μετατάξεις:
α. Υποβλήθηκαν 393 αιτήσεις μετάταξης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.Οι 375 πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Το ΚΥΣΠΕ πλειοψηφικά,(ο ίδιος διαφώνησε και μειοψήφησε) εισηγήθηκε τη μη αποδέσμευση των παραπάνω εκπαιδευτικών.
β.Υποβλήθηκαν 28 αιτήσεις εκπαιδευτικών για μετάταξη από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Το ΚΥΣΠΕ εισηγήθηκε την ικανοποίηση 9 αιτήσεων που ζητούσαν περιοχές που υπήρχαν κενές οργανικές θέσεις.

3. Μετεκπαίδευση:Ενώ έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία βαθμολόγησης και καταχώρησης των στοιχείων, η μόνη εξήγηση καθυστέρηση έκδοσης των αποτελεσμάτων είναι η προσπάθεια για τη μείωση του αριθμού εισακτέων σε σχέση με τον προβλεπόμενο, από την προκήρυξη, αριθμό των 740 εισακτέων.
(Η ανακοίνωση του Βασίλη είναι εδώ)

Θωμάς Καραγιάννης:
1.Εκπαιδευτικές άδειες:Η σχετική εγκύκλιος θα εκδοθεί και θα σταλεί στα σχολεία πιθανότατα στα μέσα Μαΐου. Το εύρος του αριθμού των αδειών εξαρτάται από την πολιτική βούληση της Υπουργού.

2.Εξετάσεις απόσπασης για το εξωτερικό: Δεν έχει ορισθεί ακόμη η ημερομηνία διεξαγωγής των εξετάσεων.Εκφράζεται η άποψη, φέτος να μην αποσπαστεί κανένας εκπαιδευτικός στο εξωτερικό λόγω ΔΝΤ.

3.Ενστάσεις επί των μεταθέσεων: Φέτος έγιναν οι λιγότερες μεταθέσεις από άλλα χρόνια και φυσικά υποβλήθηκαν και λιγότερες ενστάσεις. Οι Προιστάμενοι θα πρέπει να εξετάζουν προσεχτικά τις αιτήσεις μεταθέσεων επειδή διαπιστώνεται ότι πολλές απ΄αυτές δεν πληρούν τις νόμιμες προυποθέσεις.
(Η ανακοίνωση του Θωμά είναι εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: