Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Επιλογή στελεχών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και Εκπαιδευτικοί Ειδικοτήτων

Το Δ.Σ του Συλλόγου Π.Ε ΠΕΡΙΚΛΗ, καταγγέλλει την άνιση μεταχείριση που υφίστανται οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων που εργάζονται στην Α/θμια Εκπ/ση όσον αφορά στην επιλογή στελεχών για την εκπαίδευση. Στο πολυνομοσχέδιο παρατηρούνται σοβαρότατες διακρίσεις σε βάρος των παραπάνω συναδέλφων.

Συγκεκριμένα, ενώ για τις επιλογές Διευθυντών σχολικών μονάδων ο νόμος προβλέπει 3 μόρια για τίτλο Διδασκαλείου Μετεκπαίδευσης και 3 μόρια για όσους έχουν πιστοποιημένη επιμόρφωση στις ΤΠΕ επιπέδου 2. στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων δεν δίνεται καμία δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις παραπάνω επιμορφώσεις!!!

Θεωρούμε ότι έτσι καταστρατηγείται κατάφωρα η συνταγματική αρχή της ισότητας και επιπλέον αποτελεί απαράδεκτο φαινόμενο να μη λαμβάνεται υπόψη το 25% του εκπαιδευτικού δυναμικού των σχολείων της πρωτοβάθμιας από την ηγεσία του υπουργείου όταν εισηγείται ένα νομοσχέδιο.

Απαιτούμε την άμεση ίδρυση Διδασκαλείου για τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων και το δικαίωμα εισαγωγής τους στην επιμόρφωση των ΤΠΕ επιπέδου 2. Επιπλέον διεκδικούμε την ίδρυση θέσεων Σχολικών Συμβούλων (Φυσικής Αγωγής, Μουσικής, Αγγλικών) αποκλειστικά για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

ΠΗΓΗ:www.syllogosperiklis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: