Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Για την απόφαση της μη χορήγησης νέων εκπαιδευτικών αδειών

Προς το Δ.Σ της Δ.Ο.Ε

Κοιν: 1. Δ.Σ Συλλόγων Εκπαιδευτικών Β΄ Δ/νης Αθήνας. 2. Εκπαιδευτικούς Β΄Δ/νσης Π.Ε Αθήνας


ΘΕΜΑ: «Χορήγηση αδειών υπηρεσιακής εκπαίδευσης εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2010-2011»


Το Υπουργείο Παιδείας με την αριθμ. 61004/Δ1/28-5-2010 εγκύκλιο της Διεύθυνσης Προσωπικού Π.Ε & Δ.Ε, επιτρέπει μόνο την ανανέωση αδειών υπηρεσιακής εκπαίδευσης και αποκλείει όλους τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς (με εξαίρεση τους υποτρόφους) του δικαιώματος της χορήγησης άδειας υπηρεσιακής εκπαίδευσής.

Η απόφαση αυτή του Υπουργείου: α) Αντίκειται στο Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα (Νόμος 3528/2007) ο οποίος στο άρθρο 58, παράγραφος 1 αναφέρει ότι : «Για τη συμμετοχή του υπαλλήλου σε προγράμματα μετεκπαίδευσης και προγράμματα ή κύκλους μεταπτυχιακής εκπαίδευσης, ο υπάλληλος δικαιούται να ζητήσει άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης» και β) αποτελεί αδικία για τους εκπαιδευτικούς που έχουν γίνει δεκτοί στα Πανεπιστήμια και θα φοιτήσουν σε μεταπτυχιακά τμήματα τη νέα σχολική χρονιά 2010-2011.

Ιδιαίτερη αδικία υφίστανται οι συνάδελφοι μας, που ενώ ήδη φοιτούν στα Πανεπιστήμια ως Μεταπτυχιακοί φοιτητές στο 3ο και πέραν εξαμήνου της φοίτησης του, δεν έχουν πάρει τη φετινή χρονιά εκπαιδευτικές άδειες, αφού πολλά μεταπτυχιακά τμήματα ανακοίνωσαν τα ονόματα των επιτυχόντων το Καλοκαίρι ή και το Φθινόπωρο και λόγω ημερομηνιών (30-6-2009 ήταν η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων) αποκλείστηκαν από τη διαδικασία και κατά συνέπεια θα στερηθούν και φέτος του δικαιώματος αυτού.

Παρακαλώ να αναδείξετε τα παραπάνω ζητήματα και να τα θέσετε υπόψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους επιτυχόντες συναδέλφους μας - ιδιαίτερα δε στους ήδη φοιτούντες μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές – για την αποπεράτωση των σπουδών τους.

Πάντα στη διάθεσή σας
Γιάννης Λογοθέτης
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: