Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών του 2ου Γραφείου ….

… που πραγματοποιήθηκε στο 3-11 Δ.Σ Αμαρουσίου βρέθηκα χθες το πρωί .

Μου δόθηκε η ευκαιρία να επικοινωνήσω με τους συναδέλφους μου και να ενημερώσω τη Γ.Σ για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων μου.

Στην αρχή της σύντομης παρέμβασής μου αναφέρθηκα στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα ( σκάνδαλο SIEMENS, Δ.Ν.Τ, ασφαλιστικό νομοσχέδιο) καθώς και στην επίθεση που δεχόμαστε ως εκπαιδευτικοί από πολιτικές που βάζουν στο στόχαστρο ακόμα και τις πιο στοιχειώδεις κατακτήσεις μας, καταργώντας τα όνειρα και την αισιοδοξία μας, τονίζοντας την ανάγκη να υψώσουμε τη δύναμη της αντίστασής μας και να καθορίσουμε άμεσα τις αγωνιστικές μορφές δράσης ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που ήδη βιώνουμε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκα στην πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση των ΠΥΣΠΕ, με επιλογές κομματικών ή προσωπικών φίλων και κατήγγειλα την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας η οποία, μέσα σε διάστημα ενός μηνός,με δυο νόμους (Ν.3839/2010 και Ν. 3848/2010) επιχειρεί την πλήρη κομματικοποίηση και τον απόλυτο έλεγχο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Ενημερώνοντας τη Γ.Σ για το θέμα των υπηρεσιακών μεταβολών, έθεσα υπόψη των συναδέλφων τα παρακάτω στοιχεία:
α) τα δυσμενή -για τη Διεύθυνσή μας - στατιστικά στοιχεία των πρόσφατων μεταθέσεων
β) την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει κατά 70% τις προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων και
γ) το «κύμα συνταξιοδοτικής φυγής» εκατοντάδων συναδέλφων μας, από το φόβο δυσμενών εξελίξεων στα συνταξιοδοτικά, που ακούμε τις τελευταίες μέρες.

Στηριζόμενος στα παραπάνω στοιχεία εξέφρασα την εκτίμηση ότι είναι πολύ πιθανόν, με την έναρξη της νέας χρονιάς, να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στις Σχολικές Μονάδες της Δ/νσής μας ( ελλείψεις προσωπικού, λειτουργικά κενά, συγχωνεύσεις τμημάτων, υποχρεωτικές υπερωρίες…) και ανέφερα ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα που το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, θα κληθεί να απαντήσει σε όλα αυτά, ως αιρετός του ΠΥΣΠΕ- εκφράζοντας τις θέσεις και τις αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων αλλά και τη βούληση των συναδέλφων- θα είμαι απέναντι σε όλες εκείνες τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που βάζουν στο στόχαστρο τις κατακτήσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: