Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Οριακά τη βάση!!!

Το Χρήστο Χωμενίδη τον γνωρίζετε οι περισσότεροι ίσως. Γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα. Το 1993 εκδόθηκε το πρώτο του μυθιστόρημα, «Το Σοφό Παιδί» και το 2009 το πιο πρόσφατο «Λόγια-Φτερά». Μεσολάβησαν άλλα τέσσερα μυθιστορήματα και δεκάδες διηγήματα, τα οποία μεταφράστηκαν στα γαλλικά, στα ιταλικά, στα ισπανικά, στα τούρκικα, στα λιθουανικά, στα εβραϊκά και στα αγγλικά. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει σπουδάσει Νομικά στην Ρωσία και Επικοινωνιολογία στην Αγγλία. Δηλώνει ισόβιος κάτοικος Κυψέλης και κάθε πρωί, από τις 8 μέχρι τις 10, βρίσκεται στο ραδιόφωνο του Αντέννα.
------------------------
Λοιπόν ο τύπος προσεφέρθει αυτοβούλως να εξεταστεί στο θέμα «περι αυτομόρφωσης» των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Για τρεις ώρες ξεδίπλωνε τις σκέψεις του στην κόλλα. Το όνομά του σκεπάστηκε και το γραπτό του δόθηκε για διόρθωμα σε φιλόλογο-διορθώτρια που το βαθμολόγησε εφαρμόζοντας- κατά γράμμα- τις οδηγίες της κεντρικής επιτροπής εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας.

Να σας πω το βαθμό του; 59/100!!! Οριακά τη βάση.

Δύο τινά- υποθέτω-ότι μπορεί να συμβαίνουν….
Ή ο Χωμενίδης δεν ξέρει γράμματα ή το ελληνικό σχολείο στραγγαλίζει την κριτική και δημιουργική σκέψη των παιδιών. Διαλέγετε και παίρνετε.

Διαβάστε περισσότερα για τον «κακό» μαθητή στους protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: