Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Εκρηκτικός ο συνδυασμός ανεπάρκειας και διαφθοράς

Η κυνική ομολογία Μαντέλη κλονίζει το πολιτικό σύστημα

Σε επικίνδυνες ατραπούς κινείται το πολιτικό σύστημα και συνολικά η χώρα. Εξ αφορμής της κυνικής ομολογίας του κ. Τάσου Μαντέλη περί χρηματισμού του από τη Siemens, τείνει να επικρατήσει γενικευμένη σκανδαλολογία. Παράλληλα, η οικονομική κρίση επιτείνεται, με την κυβέρνηση να εμφανίζει κρίσιμες αδυναμίες στην προσπάθεια συμμόρφωσης με το Μνημόνιο Ε.Ε. και ΔΝΤ.

Με υπόβαθρο την εύλογη απαίτηση της κοινής γνώμης να τιμωρηθούν όσοι «πλούτισαν εις βάρος του ελληνικού λαού», διαμορφώνονται όροι συνολικής απαξίωσης του πολιτικού συστήματος. Ενδεικτικό είναι ότι, τα τελευταία 24ωρα, στην επικαιρότητα κυριαρχεί εάν θα πρέπει στις εξεταστικές επιτροπές για τη Siemens και το Βατοπέδι αντιστοίχως να κληθούν να καταθέσουν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης και Κώστας Καραμανλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει αντιληφθεί τον κίνδυνο γενικευμένης αποσταθεροποίησης. Ετσι, εμφανίζεται αρνητικός στην εξέταση των δύο προκατόχων του, ενώ, τελικώς, και παρά τις περί του αντιθέτου εισηγήσεις για διερεύνηση σειράς άλλων υποθέσεων με «άρωμα σκανδάλου», ο κύκλος των Εξεταστικών θα ολοκληρωθεί με εκείνη για την οικονομία.

Το βαρύ πολιτικό κλίμα συνοδεύεται από δυσμενείς εξελίξεις στο οικονομικό πεδίο, καθώς η κυβέρνηση εμφανίζει αδυναμίες εκπλήρωσης των δεσμεύσεων έναντι της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΔΝΤ.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: