Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Tο Πρόγραμμα Δράσης της ΟΛΜΕ

Εγκρίθηκε χθες από τη Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ η Εισήγηση και το Πρόγραμμα Δράσης του ΔΣ της ΟΛΜΕ, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει:

24ωρη γενική απεργία στις 14 Φλεβάρη η οποία μπορεί να μεταφερθεί για να συμπέσει με ευρύτερη κινητοποίηση είτε ομοσπονδιών δημόσιων και ιδιωτικού τομέα είτε πανδημοσιουποαλλικής ή γενικής απεργίας.

5νθήμερη εβδομάδα (13-17/2) δράσεων και κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα με συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, αποκλεισμοί δημόσιων κτιρίων, πορείες κ.ά. Οργανώνουμε συγκεκριμένες κινητοποιήσεις κάθε ημέρα με κεντρικό σχεδιασμό. Αποχή από τα διοικητικά καθήκοντα (εκτός της ενημέρωσης των γονέων) όλη την εβδομάδα.

Ενδεικτικά ο προτεινόμενος προγραμματισμός...


1η μέρα: Ενημέρωση γονιών. Συνεδρίαση Συλλόγου διδασκόντων. Συγκρότηση επιτροπών αγώνα σε κάθε σχολείο ή ομάδες σχολείων, με ευθύνη των ΕΛΜΕ. Αφίσες και πανό στα σχολεία.

2η μέρα: Απεργία, περιφρούρηση από τις επιτροπές αγώνα. Συλλαλητήρια στις μεγάλες πόλεις.

3η μέρα: (αφιερωμένη στους μαθητές): Συλλογή τροφίμων, σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων, για την ενίσχυση οικογενειών μαθητών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

4η μέρα: Παραστάσεις – αποκλεισμός στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ή εναλλακτικά το απόγευμα τοπικά συλλαλητήρια.

5η μέρα: εκδηλώσεις ή συσκέψεις με άλλα σωματεία της περιοχής με θέμα: οικ. κρίση, επιπτώσεις στην εκπαίδευση και τη εργασία, αγώνες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

-Νέες Γενικές Συνελεύσεις και ΓΣ πρόεδρων αμέσως μετά.

-Νέος κύκλος κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων που θα περιλαμβάνει απεργιακές κινητοποιήσεις και ένα πολύμορφο κύκλο δράσεων και κινητοποιήσεων την περίοδο που θα συζητιέται στη Βουλή η νέα δανειακή σύμβαση και τα μνημόνια νέων μέτρων που θα την ακολουθήσουν.

Η εισήγηση και το Πρόγραμμα Δράσης είναι εδώ .

2 σχόλια:

memi είπε...

ΚΆΤΙ ΑΝΤΊΣΤΟΙΧΟ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ , ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ.
ΠΑΝΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ!
ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ!!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ είπε...

Μαζί σου memi