Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Δράσεις του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε "Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ"

Θέμα : Αποφάσεις του Δ.Σ. για το πρόγραμμα των άμεσων δραστηριοτήτων του Συλλόγου.

Στην αποψινή συνεδρίαση του Δ.Σ. (1/2/2012) αποφασίσαμε :...

...1. Η επίθεσή που δέχεται το εισόδημα και η ζωή μας δεν έχει έλεος, ούτε τέλος. Κι η δική μας απάντηση δεν μπορεί να είναι επανάπαυση, εφησυχασμό ή απελπισία. Προτείνουμε στην ΑΔΕΔΥ και στη ΔΟΕ την κήρυξη Γενικής Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας απεργίας για τις 9 του Φλεβάρη.
2. Συνεχίζουμε με Γενικές Συνελεύσεις για παραπέρα κλιμάκωση, με κήρυξη 48 ωρης Πανεργατικής Πανελλαδικής απεργίας. Κανένας διάλογος. Κανένα νέο μέτρο. Μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας. Κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου.
3. Σοβαρό θέμα που «άνοιξε» πάλι το υπουργείο παιδείας και θα το «βρούμε μπροστά μας» το επόμενο διάστημα, είναι το θέμα των συγχωνεύσεων, σε συνδυασμό με τις «εξαγγελίες» της αξιολόγησης και των απολύσεων. Το έγγραφο του υπουργείου «στοχοποιεί» τα συστεγαζόμενα σχολεία. Ο Σύλλογος αποφάσισε να πραγματοποιήσει κοινές συνεδριάσεις με τους συλλόγους διδασκόντων των συστεγαζόμενων σχολείων. Συγκεκριμένα προτείνουμε ( αν οι συνάδελφοι των σχολείων αυτών έχουν δυσκολίες, ας επικοινωνήσουν μαζί μας για να κανονίσουμε άλλες ημερομηνίες ) :
- Παρασκευή 10/2/2012, στις 2 μ.μ. κοινή συνεδρίαση με τους συλλόγους διδασκόντων των 1ου -8ου Δ. Σχολείου Ν. Ηρακλείου.
- Τρίτη 14/2/2012, στις 2 μ.μ., κοινή συνεδρίαση με τα 2ο -11ο Ν. Ηρακλείου.
- Παρασκευή 17/2/12, στις 2 μ.μ. κοινή συνεδρίαση με τα 9ο -10ο Ν. Ηρακλείου.
- Τρίτη 21/2/12, στις 2 μ.μ., κοινή συνεδρίαση με τα 11ο -15ο Νέας Ιωνίας.
4. Τετάρτη 8/2/2012, στις 6,30 μ.μ. σύσκεψη με τους διευθυντές των σχολείων και τις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων στα γραφεία του συλλόγου μας με θέματα : φαινόμενα υποσιτισμού μαθητών μας, υποχρηματοδότηση σχολείων, συγχωνεύσεις.
5. Δευτέρα 13/2/12 στις 6.30, σύσκεψη με τις Ενώσεις Γονέων και τους Συλλόγους γονέων της περιοχής μας για όλα αυτά τα θέματα.
6. Αφίσα και πανώ του Συλλόγου στα σχολεία και σε άλλα κεντρικά σημεία των δήμων.
7. Πραγματοποίηση εκδήλωσης για τα θέματα της υγείας και της περίθαλψης (ΕΟΠΥΥ κλπ).
8. Πρωτοβουλία του Συλλόγου μας ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά. Γράμμα προς τους γονείς και την τοπική κοινωνία.
9. Παράλληλα έχουν ήδη αποφασιστεί και είναι σε εξέλιξη αρκετές πολιτιστικές δραστηριότητες του Συλλόγου που θέλουμε να τις υπενθυμίσουμε :
Α) Το Σάββατο 4/2/2012, στις 6 μ.μ. στο ΚΕΠ της Ν. Ιωνίας γίνεται η εκδήλωση του Συλλόγου για τα παιδιά μας, με θεατρική παράσταση ( Ντενεκεδούπολη ), κατασκευές και παιχνίδια, μοίρασμα δώρων κλπ.
Β) Την Παρασκευή 17/2 στις 9,30 μ.μ. και το Σάββατο 18/2 ( είναι πια πλήρες ) στις 6 μ.μ. θεατρική παράσταση «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ» στο «Θέατρο Τέχνης». Για το Σάββατο θα μπει πούλμαν του Συλλόγου, που θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ. από το άγαλμα της Ηλέκτρας Αποστόλου στο Ν. Ηράκλειο.
Γ) Η θεατρική ομάδα του Συλλόγου μας συνεδριάζει πάλι για τον προγραμματισμό των παραστάσεων της επόμενης χρονιάς τη Δευτέρα 6/2/2012 στις 6 μ.μ. στο 7ο Δ. Σχολείο Νέας Ιωνίας.
Δ) Ο χορός του Συλλόγου θα γίνει την Παρασκευή 2/3/2012, στο κέντρο «ACRO» με τους Ελένη Βιτάλη, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Γιώτα Νέγκα, Μελίνα Ασλανίδου, Τάκη Σούκα, κλπ.
Για όλες αυτές τις δραστηριότητες θα έρθουν στα σχολεία αναλυτικές ανακοινώσεις.
Για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνήστε με το Σύλλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: