Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Άννα Διαμαντοπούλου:«Οχι» σε απολύσεις μόνιμων εκπαιδευτικών

Θετική στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών αλλά και στον περαιτέρω εξορθολογισμό του υπάρχοντος προσωπικού, αλλά αρνητική στο ενδεχόμενο απολύσεων, εμφανίστηκε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.

Με αφορμή πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η τρόικα ζητεί απολύσεις εκπαιδευτικών, η κ. Διαμαντοπούλου...


...απάντησε μιλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ», ότι δεν έχει επίσημη ενημέρωση για το θέμα και δεν έχει έρθει σε γνώση της κάτι. «Το θέμα επανέρχεται και είναι σημαντικό όχι μόνο γιατί απασχολεί χιλιάδες εκπαιδευτικούς, αλλά γιατί καταλαβαίνετε τι σημαίνει να γίνουν απολύσεις και να μην υπάρχουν εκπαιδευτικοί στις τάξεις».

Η υπουργός προσέθεσε ότι από το 2010 έως σήμερα έχουν γίνει πολλά βήματα προς την κατεύθυνση του εξορθολογισμού του εκπαιδευτικού προσωπικού.

«Το 2009 είχαμε πράγματι έναν τρομακτικό ανορθολογισμό. Είχαμε 180.000 εκπαιδευτικούς και 35.000 αναπληρωτές τον χρόνο. Ημασταν οι πρώτοι στον κόσμο στη σχέση μαθητή-εκπαιδευτικού, χωρίς μάλιστα να έχουμε την αντίστοιχη ποιότητα εκπαίδευσης», τόνισε χαρακτηριστικά. «Τώρα», προσέθεσε, «έχουν γίνει πολύ σημαντικά πράγματα. Το 2010 γύρισαν στις τάξεις τους 7.000 εκπαιδευτικοί που ήταν αποσπασμένοι σε διάφορες υπηρεσίες». Η κ. Διαμαντοπούλου σημείωσε, πάντως, πως όπου παρατηρηθεί πλεονάζον προσωπικό, θα γίνουν αυτομάτως οι απαραίτητες μετακινήσεις εκπαιδευτικών.

Αναφερόμενη στο θέμα των απολύσεων, που φέρεται να ζητεί η τρόικα, δήλωσε ότι «μπορούν να γίνουν αξιολογήσεις των σχολείων και των εκπαιδευτικών και εξορθολογισμός του υπάρχοντος προσωπικού, αλλά όχι απολύσεις δασκάλων και καθηγητών».

Από το ΕΘΝΟΣ

Υ.Γ Όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά της Άννας αυτή εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: