Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Επεισόδια με εφοριακούς

Αναδημοσιεύω χθεσινή είδηση που πέρασε στα ψιλά αλλά κατά τη γνώμη μου αποκαλύπτει για μια ακόμα φορά ότι λαϊκισμός, συντηρητισμός και ανορθολογισμός είναι οι εγγενείς τρόποι του συνδικαλιστικού κινήματος να απαντά στις όποιες προκλήσεις ή έστω στις όποιες μεταρρυθμιστικές απόπειρες
Η είδηση:...


Ένταση επικράτησε έξω από τη σχολή Δημόσιας Διοίκησης στην οδό Πειραιώς, όταν δεκάδες εφοριακοί προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο συναδέλφων τους στο κτίριο, έτσι ώστε να ματαιωθεί ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 1.000 εφοριακών που θα ασχοληθούν αποκλειστικά με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την είσπραξη των δημοσίων εσόδων.
Οι συνδικαλιστές εφοριακοί είχαν αποκλείσει την είσοδο του κτιρίου με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της αστυνομίας για να καταφέρουν περίπου 150 από τους συνολικά 900 υποψήφιους να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό.
Στόχος του νέου σώματος των φοροελεγκτών, που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών και θα συγκροτηθεί με 2.000 φοροελεγκτές, είναι να αντληθούν μέχρι το τέλος του χρόνου, πρόσθετα φορολογικά έσοδα, μετά την μείωσή τους κατά 7% τον Ιανουάριο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα και του ΦΠΑ κατά 18%.
Οι φοροελεγκτές θα αποτελέσουν την δύναμη κρούσης κατά της φοροδιαφυγής, θα μπορούν να ελέγχουν τις τραπεζικές καταθέσεις, τις δαπάνες που πραγματοποιούν επιχειρηματίες, τις πληρωμές προμήθειας αγαθών και υπηρεσιών που γίνονται μέσω τραπεζικών λογαριασμών, μέχρι και τους τιμοκαταλόγους με τις τιμές πώλησης προϊόντων, ακόμη και σε ράφια σούπερ μάρκετ, ώστε να εντοπιστούν ποιοι και πόσα εισοδήματα αποκρύπτουν। Σε πρώτη φάση θα γίνουν στοχευμένοι έλεγχοι σε 3.000 φορολογουμένους με μεγάλη περιουσία, αλλά και σε 10.000 μικρές επιχειρήσεις για ορθή απόδοση ΦΠΑ.

Υ.Γ Την είδηση την αντέγραψα από το http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17533&subid=2&pubid=28746490

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο κόσμος έχει λαλήσει τελείως τελικά!!!Μια στο εκατομμύριο να κατάφερναν κάτι να κάνουν και αυτοί εμποδίστηκαν από τους μεγαλοσυνδικαλιστάδες!!Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω.Τόσο πολύ πια έχουμε χάσει το μέτρο στην Ελλάδα;Τι φοβήθηκαν οι συνδικαλιστές;Μακάρι να ήξεραν και οι ίδιοι!!