Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Στην... ουρά!

Αγία Παρασκευή, οδός Γούναρη, ώρα 12:00 σήμερα το μεσημέρι.

Κόσμος πολύς έξω από τα γραφεία του Ο.Π.Α.Δ (Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου) περιμένει υπομονετικά για την πολυπόθητη σφραγίδα θεώρησης ιατρικών εξετάσεων και φαρμάκων.

Μένω 200 μέτρα από τον ΟΠΑΔ και καθημερινά βλέπω την ταλαιπωρία του κόσμου και την ατελείωτη ουρά, δεκάδων μέτρων, στο πεζοδρόμιο της Γούναρη.

Αποφάσισαν λέει οι υπεύθυνοι, στα πλαίσια της περιστολής δαπανών, να μη στέλνουν το γιατρό στα δημοτικά καταστήματα και στα κατά τόπους Κ.Ε.Π μια ή δυο φορές την εβδομάδα όπως γινόταν μέχρι πριν λίγους μήνες.
Αποτέλεσμα; Οι δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι των Δήμων της Β΄Αθήνας, με πληθυσμό περισσότερο από ένα εκατομμύριο κατοίκους, είναι υποχρεωμένοι - χάνοντας μισή μέρα- να έρχονται στη ... γειτονιά μου.

Ωραία περιστολή δαπανών!
Από τη μια "κερδίζονται" τα λίγα μεροκάματα των γιατρών και από την άλλη χάνονται χιλιάδες εργατοώρες την εβδομάδα από όλους τους ασφαλισμένους που από τη Μεταμόρφωση και τη Λυκόβρυση για παράδειγμα, έρχονται στην Αγία Παρασκευή.

Υπολογίζοντας επιπλέον την κατανάλωση βενζίνης, το κυκλοφοριακό και τη ρύπανση που προκαλούν τα αυτοκίνητα στο πήγαινε έλα, αναφωνώ:

Γεια σου Αθάνατη Ελλάδα με την "πράσινη" ανάπτυξη και την τριτοκοσμικότητά σου!!!


.

Δεν υπάρχουν σχόλια: