Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας της 13/7/2010

Στη συνεδρίαση της 13ης Ιουλίου 2010 το ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας συζήτησε και αποφάσισε για τα παρακάτω θέματα:

1.Τοποθέτηση Διευθυντή Σχολικής Μονάδας
Για την κενούμενη θέση Διευθυντή του 17ου Δ.Σ Αμαρουσίου εισηγήθηκε την τοποθέτηση του δασκάλου Βασίλη Τολιάκη.
Στον καλό συνάδελφο εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.
Για τη συγκεκριμένη εισήγηση το Συμβούλιο έλαβε υπόψη του τον αξιολογικό πίνακα επιλογής υποψηφίων Διευθυντών ο οποίος καταρτίστηκε και κυρώθηκε στις τελευταίες επιλογές στελεχών εκπαίδευσης, τον Νοέμβριο του 2007 και ο οποίος ισχύει για...
τέσσερα χρόνια ( μέχρι το καλοκαίρι του 2011).
Να σημειώσω ακόμα ότι η εισήγηση του ΠΥΣΠΕ διαβιβάζεται, ως ο νόμος ορίζει, στον Περιφερειακό Διευθυντή Π.Ε & Δ.Ε Αττικής ο οποίος και εκδίδει τη σχετική απόφαση.

2. Χορήγηση άδειας άσκησης έργου.
Γνωμοδότησε θετικά στα αιτήματα δύο (2) συναδέλφων για άσκηση έργου επ΄αμοιβή αφού οι αιτήσεις τους συνοδεύονταν από τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αποδείκνυαν ότι το έργο που θα ασκήσουν είναι σύννομο με το άρθρο 31 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα (Νόμος 3528/2007) και των σχετικών εγκυκλίων.

3. Χορήγηση επιδόματος μεταπτυχιακών σπουδών
Γνωμοδότησε θετικά και στις επτά (7) αιτήσεις συναδέλφων για αναγνώριση μεταπτυχιακών, ως προς την συνάφεια με το εκπαιδευτικό έργο και την καταβολή του αντίστοιχου επιδόματος.
Ενημερωτικά σας αναφέρω ότι το συγκεκριμένο επίδομα (45 Ευρώ το μήνα μεικτά) καταβάλλεται αναδρομικά στους συναδέλφους, από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και όχι από την ημερομηνία αναγνώρισης από το ΠΥΣΠΕ.

4. Αναγνώριση εκπαιδευτικής προϋπηρεσία για μισθολογική εξέλιξη.
Εξέτασε και απέρριψε τις αιτήσεις δύο(2) συναδέλφων αφού δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις.
Σχετικά με την εκπαιδευτική προϋπηρεσία να σας ενημερώσω ότι όπως ορίζεται από τις διατάξεις της αρ. 2/72757/0022/31-12-03 εγκυκλίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι προϋπηρεσίες που αναγνωρίζονται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15 του Ν. 3205/03, θα πρέπει να αποδεικνύονται από πιστοποιητικά των αρμόδιων υπηρεσιών που έχουν εκδοθεί με βάση επίσημα στοιχεία και στα οποία (πιστοποιητικά) θα πρέπει να αναφέρονται οι αποφάσεις πρόσληψης και απόλυσης, η ιδιότητα με την οποία υπηρέτησαν, η σχέση εργασίας, ο τρόπος μισθοδοσίας, το ωράριο εργασίας (πλήρες ή μειωμένο), καθώς και η διάρκεια των προϋπηρεσιών αυτών.

5.Αμοιβαίες μεταθέσεις
Εξέτασε τις αιτήσεις για αμοιβαία μετάθεση, τεσσάρων συναδέλφων (δύο δασκάλων Ειδικής Αγωγής (ΠΕ 71) και δύο δασκάλων (ΠΕ 70) ) και πρότεινε την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Σχετικά με τις αμοιβαίες μεταθέσεις να σας ενημερώσω ότι όπως ορίζει το άρθρο 10 του Π.Δ 100/97 δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για αμοιβαία μετάθεση έχουν οι εκπαιδευτικοί εφόσον συντρέχουν οι παρακάτω προϋποθέσεις:
α) Να ανήκουν στον ίδιο κλάδο, να έχουν την ίδια ειδικότητα και να την έχουν συμπληρώσει 25ετή πραγματική υπηρεσία κατά την έννοια του άρθρου 16 του παρόντος Π.Δ., μέχρι 31 Αυγούστου του έτους που πραγματοποιούνται οι μεταθέσεις.
β) Η διαφορά της συνολικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας τους να μην υπερβαίνει τα δέκα έτη και
γ) Να έχουν συμπληρώσει δύο χρόνια υπηρεσίας μέχρι 31 Αυγούστου του έτους διενέργειας των μεταθέσεων από την ημερομηνία δημοσίευσης του διορισμού τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ως εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων τον ένα χρόνο στην οργανική τους θέση.

Οι ενδιαφερόμενοι για αμοιβαία μετάθεση υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις στην οικεία διεύθυνση εκπαίδευσης, μέσα σε δέκα πέντε (15) ημέρες από την ανακοίνωση των μεταθέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: