Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

«Φθηνές» διακοπές

Εβλεπα πριν λίγο σε κάποιο κανάλι, νεαρό δημοσιογράφο από τη Χαλκιδική να «διαφημίζει» φθηνά πακέτα διακοπών. «Με 500 ευρώ μπορεί κανείς να περάσει ένα πενθήμερο στη Χαλκιδική, που είναι εξαιρετικά φθηνό».

Εδώ κάποιος ή κάποιοι δεν έχουν αίσθηση της πραγματικότητας.

Νωρίτερα, είχε βγει και ο ...
κύριος που αντικατέστησε την κ. Γκερέκου -παρεπιμπτόντως να του πει κάποιος ότι παίρνοντας την τρίχα από το σβέρκο και φέρνοντας την στο κούτελο, δεν πείθει ότι έχει μαλλί- έλεγε λοιπόν αυτός ο κύριος -δεν θυμάμαι το όνομά του, ούτε και θέλω να το μάθω- ότι δεν μπορούμε να πουλάμε τα πάντα φθηνά.

Όταν τρώει κάποιος με φόντο την Ακρόπολη, πρέπει να την πληρώσει λόγω μοναδικότητας.
Προφανώς ο αντικαταστάτης της Γκερέκου δεν έχει φάει ποτέ με φόντο την Ακρόπολη ή τουλάχιστον δεν έχει πληρώσει. Κατεψυγμένο καλαμαράκι, τηγανισμένο στη Βραζιλία και ζεσταμένο σε φούρνο μικροκυμάτων 14 ευρώ με γαρνιτούρα Παρθενώνα.

Όταν λοιπόν εκπρόσωπος του υπουργείου Τουρισμού λέει τέτοια υπερφίαλα και υπεροπτικά, με το δίκιο του ο νεαρός από τη Χαλκιδική προσφέρει φθηνό πακέτο 500 ευρώ 5 ημέρες, συν φυσικά καύσιμα και διόδια, δηλαδή κάπου 800 ευρώ αν φύγει κάποιος από την Αθήνα. Εκτός εάν η Χαλκιδική αφορά μόνο Θεσσαλονικείς. Δεν νομίζω. Να πει κάποιος στους εκεί ξενοδόχους -όχι όλους- ότι όταν λέμε φθηνό -φθηνότερο έστω- τουρισμό, εννοούμε φθηνό με βάση τη σημερινή οικονομική πραγματικότητα και κυρίως φθηνό σε σχέση με τις προσφορές άλλων κρατών.

Όταν ο άλλος με 450 ευρώ πηγαίνει Βαρκελώνη με πληρωμένες εκδρομές και ξεναγήσεις, γιατί να πάει κάπου όπου χωρίς Ι.Χ., άρα καύσιμα, δε μπορεί να κινηθεί εκτός ξενοδοχείου.

Πανέμορφο μέρος η Χαλκιδική και σαφώς υπάρχουν έξυπνοι επιχειρηματίες που προσφέρουν φθηνότερα προγράμματα, όπως υπάρχουν και ωραιότατα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Αρα η τηλεόραση, με ευκολία και αρπακολισμό, δίνει λάθος εντυπώσεις και κατευθύνει το κοινό αλλού. Ας το προσέξουν αυτό, γιατί το σύνθημα πλέον είναι «Φεύγω απ’ την Ελλάδα».

ΠΗΓΗ: ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: