Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Προβλέπεται... βαρύς χειμώνας για τις σχολικές επιτροπές

Συζητήθηκε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τη χρηματοδότηση των επιτροπών, άρα και των σχολείων 

 Οι άγριες περικοπές και στον τομέα της Παιδείας έχουν οδηγήσει στο να είναι άδεια τα ταμεία των σχολικών επιτροπών και ενόψει του χειμώνα θα βρεθούμε μπροστά στο φαινόμενο μαζικά τα σχολεία να μην έχουν πετρέλαιο ή φυσικό αέριο για τη θέρμανσή τους.
Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης, ζητώντας τη λήψη άμεσων μέτρων για να μην ζήσουμε καταστάσεις όπως πριν από αρκετά χρόνια όταν οι μαθητές των ορεινών περιοχών κουβαλούσαν από το σπίτι τους ξύλα για τη θέρμανση....
 Οπως κατήγγειλε, παρά την πρόβλεψη του νόμου ότι πρέπει να δοθούν στα σχολεία 120 εκατομμύρια, έχουν δοθεί μόλις 40 και η κατάσταση θα χειροτερεύσει αφού με το νέο βάρβαρο πακέτο που ετοιμάζεται θα υπάρξουν 500 εκατομμύρια περικοπές από τους δήμους, ενώ η εξίσωση του φόρου πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης θα επιδεινώσει το πρόβλημα. Ζήτησε να εξασφαλιστεί τώρα η επαρκής χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, να απαλλαγούν τα σχολεία από την καταβολή ΦΠΑ για τη θέρμανση - προνόμιο που έχουν οι εφοπλιστές και οι πρεσβείες αλλά όχι τα σχολεία.
  Απαντώντας ο υπουργός Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδης παραδέχθηκε ότι παρά την πρόβλεψη του νόμου για τη χορήγηση 120 εκατομμυρίων, τελικά στον προϋπολογισμό εγγράφηκαν μόνο 80 και μέχρι τώρα έχουν δοθεί στις σχολικές επιτροπές τα 40. Κατά τον υπουργικό ισχυρισμό το επόμενο διάστημα θα συνεχίσει η ροή της χρηματοδότησης για την κάλυψη όλων των αναγκών ενώ στα σχέδια της κυβέρνησης, όπως είπε, είναι να ιδρυθεί ενιαία αρχή προμηθειών ανά δήμο προκειμένου να επιτυγχάνονται καλύτερες τιμές στα καύσιμα και να προωθηθεί η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα σχολεία.
ΠΗΓΗ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: