Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Αποσπάσεις Τέλος! Η ανεύθυνη στάση της πολιτικής ηγεσίας

του Αιρετού ΚΥΣΠΕ, Βασίλη ΠΑληγιάννη

 Συνεδρίασε σήμερα, 09/10/2012 το ΚΥΣΠΕ και μεταξύ των άλλων εξέτασε και θέματα αποσπάσεων εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.
 Δυστυχώς η πλειοψηφία του Συμβουλίου μετά από εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας απέρριψε όλες τις αιτήσεις απόσπασης. Αιτήσεις εκπαιδευτικών με σοβαρούς οικογενειακούς λόγους και προβλήματα υγείας.
Ως αιρετός μετά την απόφαση της μη πραγματοποίησης αποσπάσεων αποχώρησα από το Συμβούλιο καταγγέλλοντας τη διοίκηση και την πολιτική ηγεσία για έλλειψη υπευθυνότητας, ανθρωπιάς και κατανόησης του γενικότερου συμφέροντος της εκπαίδευσης.
Εύλογα διερωτάται κανείς... πώς είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνεται η διοίκηση και κυρίως η πολιτική ηγεσία πως με τις αποφάσεις της διαλύει οικογένειες;
Είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνεται η ηγεσία του Υπουργείου μας πως πολιτικές που επί της ουσίας τιμωρούν τους εκπαιδευτικούς είναι εις βάρος της εκπαίδευσης;
Ας απαντήσει η πολιτική ηγεσία γιατί δεν ικανοποιήθηκαν αιτήσεις απόσπασης συναδέλφων στο σημερινό συμβούλιο αλλά και στο προηγούμενο στις 19/09/2012 σε περιοχές που προσέλαβε αναπληρωτές και αποδεδειγμένα υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν κενά.
Οι λέξεις αναλγησία και ανευθυνότητα δεν καλύπτουν τις επιπτώσεις των αποφάσεών τους. Εκτός κι αν ζήλεψαν την ανάλγητη και προκλητική πολιτική της κ. Διαμαντοπούλου και αποφάσισαν να την συνεχίσουν.
Ο θυμός, η οργή, η αγανάκτηση και οι διαμαρτυρίες των συναδέλφων είναι απόλυτα δικαιολογημένες.
Ως αιρετός θα αναδείξω τα προβλήματα των υπηρεσιακών μεταβολών με στόχο ο Κλάδος να απαιτήσει αλλαγές στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο προς όφελος της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.
Πάντα στη διάθεσή σας,
Παληγιάννης Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια: