Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Οι προτάσεις Μανιτάκη για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο

Ο υπουργός έθεσε στην Τρόικα και την απομάκρυνση 11.000 επίορκων ή ακατάλληλων υπαλλήλων

 Πακέτο εναλλακτικών μέτρων για την αποφυγή άμεσων και οριζόντιων απολύσεων κατέθεσε η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στους εκπροσώπους της τρόικας κατά τη συνάντησή τους την Παρασκευή.

Από το πακέτο μέτρων ξεχωρίζουν η πρόταση για απομάκρυνση περίπου 11.000 υπαλλήλων... που είναι επίορκοι, απουσιάζουν αδικαιολόγητα από τις υπηρεσίες τους ή κριθούν ακατάλληλοι βάσει του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα και η πρόταση για υπαγωγή σε διαθεσιμότητα μέρους του προσωπικού το οποίο απασχολείται στο δεύτερο κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων περισσότερων από 200 φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί, αλλά δεν έδειξαν να επιμένουν στο θέμα των άμεσων απολύσεων. Μάλιστα, φέρονται να ζήτησαν από τον υπουργό Αντώνη Μανιτάκη και τον υφυπουργό Μανούσο Βολουδάκη να υπάρξουν απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα.

 Η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρουσίασε και την πορεία της αξιολόγησης των δομών, στην οποία δίνει ιδιαίτερη σημασία καθώς, όπως ανέφερε στους εκπροσώπους της τρόικας, θα οδηγήσει σε μείωση των οργανικών μονάδων τουλάχιστον κατά 50% με αποτέλεσμα εξοικονόμηση δαπανών από τον περιορισμό λειτουργικών εξόδων και την κατάργηση θέσεων ευθύνης.

Ωστόσο, στο αίτημα της τρόικας για το ακριβές μέγεθος των δημοσιονομικών αποτελεσμάτων που θα προκύψουν από την αξιολόγηση, από πλευράς υπουργείου παρέπεμψαν σε επόμενη συνάντηση να δώσουν στοιχεία, καθώς -όπως υποστήριξαν- πρόκειται για μία διαδικασία που είναι σε εξέλιξη. ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: