Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ο κύβος ερρίφθη: Απολύσεις στο δημόσιο

Κλείνει και το μέτωπο των απολύσεων στο δημόσιο στο οποίο επέμενε η τρόικα.Oι επίορκοι και οι «κοπανατζήδες» δημόσιοι υπάλληλοι θα απολυθούν και δε θα μπουν στην λίστα διαθεσιμότητας όπως αρχικά είχε αποφασιστεί.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία υπολογίζεται ότι... στο τέλος τους έτους θα βρεθούν εκτός δημοσίου περίπου 2000 υπάλληλοι.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ετοιμάζει τον κατάλογο προκειμένου να τον παρουσιάσει στην τρόικα την επόμενη εβδομάδα. Ο Αντώνης Μανιτάκης συγκεντρώνει συγκεκριμένα στοιχεία για τον αριθμό των υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν στο τέλος του 2012 αλλά και τα επόμενα χρόνια μέχρι το 2015.

Οι απολύσεις αφορούν τους επίορκους αλλά και όσους δεν εμφανίζονται στις υπηρεσίες τους. «Υπάρχουν αρκετοί υπάλληλοι που δεν εκπληρώνουν το καθήκον τους. Στις συνθήκες αυτές το να παραβαίνεις το καθήκον σου και να διαπράττεις πειθαρχικό παράπτωμα είναι ένα βαρύ αδίκημα» είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Αντώνης Μανιτάκης. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία περισσότεροι από 10 χιλιάδες υπάλληλοι διώκονται πειθαρχικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη λίστα της διαθεσιμότητας αναμένεται να μπουν όσοι εργάζονται σε οργανισμούς οι οποίοι είτε θα κλείσουν, είτε θα συγχωνευτούν αλλά και εκείνοι που βρίσκονται σε προ συνταξιοδοτικό στάδιο.

Για τις απολύσεις των συγκεκριμένων ομάδων στο δημόσιο συμφώνησαν και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν, κάτι το οποίο φάνηκε και από τις δηλώσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. «Κανένας δημόσιος υπάλληλος που είναι φιλότιμος, νομιμόφρων, εξυπηρετικός για τον πολίτη, αποτελεσματικός, συνεπής δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Αλλά δεν μπορεί κανείς να δώσει μάχη για να μην απολυθούν επίορκοι, ανεπαρκείς, αργόμισθοι, απόντες. Η κοινωνία δεν αντέχει τα φαινόμενα αυτά» είπε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: