Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Παιχνίδι συνεργασίας στο 1 Δ.Σ Χολαργού

Το παιχνίδι λέγεται "Ανθρώπινες Αλυσίδες"

 ΣΤΟΧΟΣ: συνεργασία, ομαδικότητα, συγχρονισμός, συντονισμός, αλλαγή κατεύθυνσης, διαφορετικά είδη βαδίσματος (περπάτημα, κουτσό, κλπ)

 ΗΛΙΚΙΑ: από 4 ετών, έως … 99 ετών (για πιο πάνω χρειάζεται βεβαίωση γιατρού)...  ΥΛΙΚΑ: πλαστικά στεφάνια ρυθμικής γυμναστικής και πολύ κέφι

 ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ: Χωρίζουμε τα παιδιά σε 2 ή περισσότερες ομάδες. Τοποθετούμε ένα σημείο εκκίνησης και ένα τερματισμού (π.χ. κώνους) για κάθε ομάδα. Ο πρώτος και ο δεύτερος παίκτης από κάθε ομάδα, ενωμένοι μεταξύ τους με ένα στεφάνι, ξεκινούν να κάνουν τη συγκεκριμένη διαδρομή. Στην επιστροφή τους και καθώς ξαναπερνούν από την αφετηρία, παραλαμβάνουν τον τρίτο παίκτη, που επίσης ενώνεται μαζί τους με ένα στεφάνι. Η διαδικασία συνεχίζεται μέχρι να ενωθούν ένας-ένας όλοι οι παίχτες κάθε ομάδας. Νικήτρια είναι η ομάδα που θα τελειώσει πρώτη, χωρίς να έχει “σπάσει” ποτέ η αλυσίδα της.



Στο τέλος ενώνονται όλες οι αλυσίδες (ομάδες) μαζί και εκτελούν κινητικές δεξιότητες όλοι μαζί (π.χ. πλάγια βήματα, αλματάκια, κουτσό, κλπ), πάντα χωρίς να σπάσει η αλυσίδα.



ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ: Αφού βεβαιωθούμε ότι οι ομάδες μας είναι πια αρκετά συντονισμένες και “δεμένες”, μπορούμε να αυξήσουμε το βαθμό δυσκολίας του παιχνιδιού. Μπορούμε να προσθέσουμε τρέξιμο σε κάποια σημεία ή πορεία με “zig-zag” ή ακόμα να τοποθετήσουμε εμπόδια, που ένας-ένας οι παίκτες κάθε ομάδας θα πρέπει να περάσει χωρίς να σπάσει η αλυσίδα.

 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ: Αν δεν υπάρχουν στεφάνια γυμναστικής, ως συνδετικό υλικό (κρίκους) μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε: υφασμάτινα μαντίλια, κορδόνια παπουτσιών, πετσέτες κουζίνας ή υφασμάτινες πετσέτες φαγητού, κομμάτια από παλιά σεντόνια, κοκ. http://1oholargou.wordpress.com/2012/10/17/human-chain/...

Δεν υπάρχουν σχόλια: