Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Στα σκαριά νέες συγχωνεύσεις σχολείων το επόμενο σχολικό έτος

NEO ΓΥΡΟ συγχωνεύσεων σχολείων στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση προετοιμάζει για το επόμενο σχολικό έτος το υπουργείο Παιδείας. Οι συγχωνεύσεις που θα γίνουν πάντως εκτιμάται πως θα έχουν πολύ μικρότερη έκταση από τις περσινές, ενώ θα ιδρυθούν σχολεία σε περιοχές στις οποίες θα προκύψει ότι χρειάζονται... ...Στόχος, κατά το υπουργείο Παιδείας, είναι ο εξορθολογισμός των υποδομών, η καλύτερη αξιοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού και n εφαρμογή καινοτόμων παιδαγωγικών προγραμμάτων, ενώ σε συνδυασμό με την αναμενόμενη αύξηση του ωραρίου διδασκαλίας των εκπαιδευτικών, το υπουργείο επιχειρεί να περιορίσει τα κενά που εμφανίζονται κάθε χρόνο στα σχολεία.

 Προκειμένου να σχεδιαστεί ο νέος χάρτης της εκπαίδευσης, ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου ζήτησε χθες από τους διευθυντές εκπαίδευσης να φροντίσουν ώστε μέχρι τις 19 Οκτωβρίου να καταθέσουν προτάσεις για συγχωνεύσεις, ιδρύσεις, προαγωγές, υποβιβασμούς, καταργήσεις κ.λπ. σχολείων, τις οποίες θα περάσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επίσης, οι διευθυντές εκπαίδευσης θα πρέπει να λάβουν γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και να αποστείλουν βεβαιώσεις ανάληψης δαπάνης για τις λειτουργικές ανάγκες των προτεινόμενων προς ίδρυση σχολείων και για τη μεταφορά των μαθητών για τα προτεινόμενα προς συγχώνευση και κατάργηση σχολεία, από τις οικονομικές υπηρεσίες των δήμων.

Στο μεταξύ, να μην εφαρμοστούν σι νόμοι για τα πανεπιστήμια ζητάει, ξανά, ο ΣΥΡΙΖΑ. Με αφορμή την προχθεσινή ακύρωση των εκλογών για τα Συμβούλια Διοίκησης στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Πειραιά, οι βουλευτές Τ. Κουράκης, Θ. Φωτίου, Χ. Μαντάς και Α. Αλεξόπουλος δήλωσαν ότι στηρίζουν τις δυναμικές ενέργειες φοιτητών και καθηγητών που παρεμποδίζουν τις εκλογές.

TA NEA 

Δεν υπάρχουν σχόλια: