Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Σύλλογος "Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ": ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου – Mεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης

ΘΕΜΑ : ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ. OΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7/3 ΣΤΙΣ 1 μ.μ. ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Η πολιτική των συγχωνεύσεων σχολείων, συνεχίζεται και φέτος. Nέο έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας για το θέμα αυτό «στοχοποιεί» τα συστεγαζόμενα σχολεία. Ο Σύλλογός μας έχει ομόφωνα εκφράσει την αντίθεσή του σε κάθε τέτοια απόπειρα...


Η διάθεση αυτή είναι ομόθυμη ! Την ίδια απόφαση έχουν κι όλες οι Ενώσεις Γονέων της περιοχής μας ( Ν. Ιωνίας, Μεταμόρφωσης, Ηρακλείου και Λυκόβρυσης – Πεύκης), όπως την εξέφρασαν σε σύσκεψη που είχε το Δ.Σ. του Συλλόγου μας μαζί τους. Την ίδια ομόφωνη απόφαση εξέφρασαν όλοι οι Σύλλογοι Διδασκόντων των συστεγαζόμενων σχολείων ( 1-8, 2-11, 9-10 Ηρακλείου και 11-15 Ιωνίας ) με τους οποίους το Δ.Σ. του Συλλόγου μας πραγματοποίησε πρόσφατα συναντήσεις και κοινές συνεδριάσεις.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ - ΚΑΜΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ :
- ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ THΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΠΟΥ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ.
- ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΜΑΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
- ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.

Μέσα στα πλαίσια αυτά, είναι και η απόλυτη διαφωνία μας με το επιχειρούμενο κλείσιμο του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου της Νέας Ιωνίας. Εκτός απ΄ όλα τα προηγούμενα, η απόπειρα αυτή του Υπουργείου αποδεικνύει και την αδιαφορία του, για τη μόρφωση των παιδιών των μεταναστών. Των παιδιών που – αν το σχολείο τους κλείσει - θα πεταχτούν αβοήθητα μέσα στις τάξεις των άλλων σχολείων, χωρίς καμιά ιδιαίτερη φροντίδα και κανένα εφόδιο εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας για να μπορούν να παρακολουθούν ισότιμα τα μαθήματα.
Αφού φέρνει με την αξιολόγηση την πλήρη κατηγοριοποίηση όλων των σχολείων, θεωρεί «περιττά» πια τα σχολεία που ήδη ήταν «διαφοροποιημένου» προγράμματος :
- Στην ειδική αγωγή, με το νόμο που ψήφισε «ρίχνει» τα παιδιά με ειδικές ανάγκες μέσα στα σχολεία της γειτονιάς, υποβαθμίζει τα ειδικά σχολεία, καλεί τους γονείς να τα βγάλουν μόνοι τους πέρα με τα παιδά τους, που χρειάζονται ειδική επιστημονική και παιδαγωγική φροντίδα.
- Πέρσι έκλεισε τα αθλητικά τμήματα στα Γυμνάσια και τα αθλητικά σχολεία.
- Το ίδιο και τα μουσικά σχολεία, με αφετηρία το θέμα της μεταφοράς των μαθητών.
- Τώρα προχωρά σε κλείσιμο των διαπολιτισμικών, καλώντας τους μετανάστες να τα βγάλουν κι αυτοί πέρα μόνοι τους, με την αυξημένη φροντίδα που χρειάζονται τα παιδιά τους για να προσαρμοστούν στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Τώρα πια το κράτος «δεν έχει καμιά ευθύνη» γι αυτή τη φροντίδα. Η ευαισθησία για τα παιδιά των μεταναστών θεωρείται «περιττή πολυτέλεια». Η λογική της μείωσης του κόστους και της επιχειρηματικής λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων, αλλά και των εκπαιδευτικών, είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τη λογική της κάλυψης των εκπαιδευτικών αναγκών των παιδιών των μεταναστών.

Είμαστε σε διαρκή επαφή και συνεννόηση με το Σύλλογο Διδασκόντων του Διαπολιτισμικού Σχολείου της Αλσούπολης καθώς και με την Ένωση Γονέων.
Οργανώνουμε όλοι μαζί την αντίδρασή μας.
Συμμετέχουμε σ΄ όλες τις κινητοποιήσεις.

 Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 7/3 στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Παιδείας.
 Ο Σύλλογός μας προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 7/3/2012, σ΄ όλα τα σχολεία της Νέας Ιωνίας, Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης, για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων σ΄ αυτή την κινητοποίηση.
 Η στάση διαρκεί από τις 12 μέχρι τις 3μ.μ.
 Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς στις 12,30 π.μ. σε προσυγκέντρωση στο Διαπολιτισμικό Σχολείο της Αλσούπολης για να πάμε όλοι μαζί στο Υπουργείο.

Είναι υπόθεση όλων μας : Να μην κλείσει κανένα σχολείο.
Να μη χαθεί καμιά οργανική θέση. Σήμερα αυτοί – αύριο όλοι μας.
Όλοι στη στάση εργασίας και στο συλλαλητήριο την Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: