Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

7ο Δ.Σ Αγίας Παρασκευής:Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο και την ιστορία του

Ένα αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι και την ιστορία του ετοιμάσαμε στο 7ο Δ.Σ Αγίας Παρασκευής και το παρουσιάσαμε χτες το βράδυ σε διακόσιους περίπου συναδέλφους εκπαιδευτικούς του Δήμου μας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με προβολή αποσπασμάτων από το ντοκιμαντέρ του Κώστα Φέρρη για το ρεμπέτικο και συνεχίστηκε με 25 ρεμπέτικα τραγούδια όλων των περιόδων της ιστορίας του με ενδιάμεσες αναφορές σε ιστορίες ανθρώπων και γεγονότων που διηγήθηκαν οι εκπαιδευτικοί Δημήτρης Αλεξόπουλος και Τασιάννα Τσιάκου. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης αναβιώσαμε την "Παραγγελιά". Οι παρέες έγραφαν την "Παραγγελιά" και έδιναν το χαρτάκι τους στην κομπανία για να την παίξει και να χορέψουν.

Ψυχή της εκδήλωσης ο συνάδελφος Δημήτρης Αλεξόπουλος που είχε την ιδέα, διάλεξε τα τραγούδια, έφτιαξε το πρόγραμμα, έφερε τους φίλους του μουσικούς που ήρθαν αφιλοκερδώς, έπαιξε κιθάρα, τραγούδησε και μας διηγήθηκε ιστορίες για το ρεμπέτικο τραγούδι και τους ανθρώπους του.

Η βραδιά είχε κυρίως ψυγαχωγικό χαρακτήρα... Δασκάλες και δάσκαλοι ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους στη μαγειρική και φρόντισαν για τους σαρακοστιανούς- και όχι μόνο- μεζέδες ενώ δυο επιχειρήσεις, το Carrefour με 70 μπουκάλια κρασί και 100 αναψυκτικά και ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ με δωροεπιταγή 80 ευρώ, μας βοήθησαν να στήσουμε το γλέντι, να ξεχάσουμε για λίγο τα προβλήματα και να γίνουμε μια παρέα...









Δεν υπάρχουν σχόλια: