Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Aλλαγές στα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων προαναγγέλλει το υπουργείο Εργασίας

Ρυθμίσεις για τα εφάπαξ των δημόσιων υπαλλήλων, οι οποίες θα οριστικοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση των σχετικών μελετών, προαναγγέλλει το υπουργείο Εργασίας, εξετάζοντας μεταξύ άλλων...
προαιρετικό συμψηφισμό του εφάπαξ με τυχόν δάνεια δικαιούχων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αλλά και τμηματική καταβολή του σε δικαιούχους εργαζομένους στις ΔΕΚΟ.

Τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας επεξεργάζονται ρύθμιση με την οποία οι δικαιούχοι εφάπαξ που είναι ταυτόχρονα και δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρούν σε συμψηφισμό μέρους ή ολόκληρου του ποσού με το δάνειό τους. Η ένταξη των δικαιούχων στη ρύθμιση θα είναι προαιρετική.

Σχετικά με ασφαλιστικούς οργανισμούς που χορηγούν εφάπαξ αλλά παρουσιάζουν μεγάλα ελλείμματα, εξετάζεται η καθιέρωση μεγαλύτερης εισφοράς.

Επίσης, εξετάζεται ρύθμιση για συνταξιοδοτούμενους εργαζομένους στις ΔΕΚΟ, βάσει της οποίας οι συνταξιοδοτούμενοι θα λαμβάνουν αρχικά το 40% του εφάπαξ που δικαιούνται και το υπόλοιπο μετά από δυο χρόνια.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: