Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Ο φίλος μας ο Νικολά

Εκτιμώ ιδιαίτερα τους πολιτικούς που κοιτάνε στα μάτια τον πολίτη και χωρίς να λαϊκίζουν του μιλάνε με τη γλώσσα της αλήθειας.

Ένας τέτοιος ηγέτης θεωρώ πως είναι ο Γάλλος Πρόεδρος.

Γνήσιος εκπρόσωπος του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού –του ιδεολογικού και οικονομικού συστήματος που προσωπικά πιστεύω ότι μπορεί να οδηγήσει σε ευημερία τους λαούς - κρατά με στιβαρότητα το τιμόνι της Γαλλίας και την οδηγεί σταθερά στο να ξεπεράσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα την παγκόσμια οικονομική κρίση που πλήττει και τη χώρα του.

Πολύ του καταλογίζουν αλαζονεία και εγωισμό. Άλλοι πάλι τον χαρακτηρίζουν κομπλεξικό. Πολλά έχουν ακουστεί κατά καιρούς επίσης για το γάμο του με την Ιταλίδα τραγουδίστρια Κάρλα Μπρούνι. Όμως τι σημασία έχουν όλα αυτά; Στην πολιτική το αποτέλεσμα είναι που μετράει. Και στον τομέα αυτό ο Πρόεδρος τα καταφέρνει μια χαρά…

Στις ταραχές των γαλλικών προαστίων του 2005, ως υπουργός Εσωτερικών, υιοθέτησε στάση μηδενικής ανοχής στους ταραξίες. Αυτή του η στάση μπορεί να προκάλεσε πολλές κριτικές ακόμα και στο ίδιο του κόμμα , ωστόσο πέτυχε την κοινωνική ειρήνη και σε σφυγμομέτρηση που έγινε στη γαλλική κοινή γνώμη το 68% των πολιτών ενέκριναν την επιλογή του.

Το 2006 κατέθεσε νομοσχέδιο αναφορικά με την πολιτική απέναντι στους μετανάστες. Το νομοσχέδιο χαρακτηρίστηκε από την σκλήρυνση των κριτηρίων για την νομιμοποίηση των χωρίς άδεια μεταναστών και από την διευκόλυνση εγκατάστασης στο γαλλικό έδαφος πτυχιούχων μεταναστών. Το νομοσχέδιο τελικά ψηφίστηκε και σήμερα είναι νόμος του γαλλικού κράτους.

Πριν από ένα χρόνο με μια ιστορική ομιλία ανακοίνωσε επίσημα την επιστροφή - έπειτα από 43 χρόνια - της χώρας του στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ σηματοδοτώντας παράλληλα την στροφή της εξωτερικής πολιτικής της Γαλλίας προς την Ευρώπη και τον κόσμο.

Στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες η Γαλλία φαίνεται να τα καταφέρνει καλύτερα από τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες. Με στοχευμένες κινήσεις και μια δίκαιη κοινωνική πολιτική ο Σαρκό βελτιώνει τους οικονομικούς δείκτες της χώρας του εξασφαλίζοντας παράλληλα και την εργασιακή ειρήνη με την ανοχή των δυναμικών και ανεξάρτητων εργατικών συνδικάτων της χώρας, που φαίνεται να αναγνωρίζουν τις προσπάθειες αλλά και την αποτελεσματικότητά του.

Χθες με τις δηλώσεις που έκανε μετά την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό μας, η εκτίμηση μου στο πρόσωπο του Γάλλου Προέδρου ανέβηκε ακόμα περισσότερο.

Ευρωπαίος ηγέτης- ο μόνος πραγματικός ηγέτης αυτή τη στιγμή στη Γηραιά Ήπειρο- μίλησε για αλληλεγγύη των χωρών της ευρωζώνης και δήλωσε την πρόθεση της χώρας του να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδα με απόλυτη αποφασιστικότητα. Όταν διακυβεύεται το μέλλον της Ελλάδας", είπε "εξίσου διακυβεύεται και το μέλλον της Ευρώπης".
Λίγο νωρίτερα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τόνισε πως μετά από διαβούλευση "Ελλάδα, Γερμανία και Γαλλία θα λάβουν συντονισμένη δράση για την καταπολέμηση της κερδοσκοπίας".

Σπουδαίες δηλώσεις και σοβαρές πολιτικές κινήσεις που μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον της πατρίδας μας αλλά και της Ευρώπης γενικότερα, από έναν άξιο συνεχιστή της μεγάλης γαλλικής σχολής του Ντε Γκολ, του Ζισκάρ Ντ Εστέν και του Μιτεράν...
... από έναν πολίτη της Ευρώπης …

Από το Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: