Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Η Ένωση Γονέων Αγίας Παρασκευής για τη Μαθητική Συνάντηση Δημιουργίας

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

9-14 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η 6η Συνάντηση Μαθητικής Δημιουργίας
Επί έξι ημέρες, 1000 περίπου μαθητές όλων των δημόσιων σχολείων της πόλης μας παρουσίασαν...

θέατρο, μουσική, χορό, εικαστικά, εκπαιδευτικά προγράμματα, μας εντυπωσίασαν και μας έδωσαν δύναμη, ελπίδα και αυτοπεποίθηση για να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την προσπάθεια, τον αγώνα τους, τις προσδοκίες τους.
Ευχαριστούμε τα παιδιά μας, τους εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές τους που όλο τον χρόνο δημιουργούν και ψυχαγωγούνται προβάλλοντας έναν άλλου είδους πολιτισμό από αυτόν που συνηθίζουμε να καταναλώνουμε, αναδεικνύοντας το δημόσιο σχολείο των προσδοκιών μας.
Ευχαριστούμε την οργανωτική επιτροπή του Μαθητικού Φεστιβάλ που συνέβαλε καθοριστικά στην παρουσίαση των δραστηριοτήτων των σχολείων και των συλλόγων γονέων με πολύ χαμηλό συνολικό κόστος.
Ευχαριστούμε τους δημοτικούς υπαλλήλους, τους φύλακες και τις καθαρίστριες των σχολείων που ακάματα στήριξαν το φεστιβάλ.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Δήμο Αγίας Παρασκευής που για άλλη μια χρονιά διοργάνωσε το Μαθητικό Φεστιβάλ αλλά και γιατί, μέσω των Νομικών Προσώπων του (ΠΑΟΔΑΠ, Σχ.Επιτροπές), κάλυψε το κόστος των θεατρολόγων για 11 θεατρικές ομάδες στα σχολεία της πόλης.

Εν όψει της επόμενης σχολικής χρονιάς (2012-2013) θεωρούμε δεδομένη την διάθεση του Δήμου να επαναλάβει το πρόγραμμα των θεατρολόγων στα σχολεία, ευχόμαστε αυτό να καλύψει και άλλες θεατρικές ομάδες αλλά και άλλες δραστηριότητες και δηλώνουμε ότι είμαστε στη διάθεση του Δήμου να συνεργαστούμε για την όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένη λειτουργία του, με απόλυτο σεβασμό στην γνώμη-άποψη κάθε συλλόγου γονέων για τη συνεργασία του με τον εκπαιδευτή. Για τα παιδιά μας, η ενασχόλησή τους με την όποιας μορφής τέχνη είναι σοβαρή διέξοδος στα σύνθετα και πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και η σύνδεσή τους με τον εκπαιδευτή τους είναι καθοριστική γιατί αυτός μπορεί να εμπνεύσει τα παιδιά και να λειτουργήσει και ως παιδαγωγός τους.
Πιστεύουμε δε ότι, ειδικά στις σημερινές συνθήκες, τόσο η απαλλαγή των γονέων από την πληρωμή για την εξωσχολική ενασχόληση των παιδιών τους με όποια δραστηριότητα όσο και η απασχόληση κάποιων εκπαιδευτών είναι σοβαρές κοινωνικές παροχές που συνάδουν με τον στόχο του Δήμου να υλοποιεί κοινωνικό πρόγραμμα, όχι εν είδει φιλανθρωπίας αλλά ως ισότιμη κοινωνική αλληλεγγύη.

Ευχαριστώντας για άλλη μια φορά τα παιδιά μας για τη δύναμη που μας δίνουν,
ευχόμαστε ολόψυχα και του χρόνου ακόμα καλύτερα.

Αγία Παρασκευή 19/5/2012

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: