Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Μεταφορά ωραρίου εργασίας σε απογευματινή βάρδια για πραγματοποίηση εκδηλώσεων

Ενημερώνω τους Συλλόγους Διδασκόντων όσων Δημοτικών Σχολείων προγραμματίζουν απογευματινές αθλητικές ή πολιτιστικές δραστηριότητες ότι είναι δυνατή η μεταφορά ωραρίου εργασίας το απόγευμα...

με βάση το Π.Δ 201/1998, άρθρο 13, παρ 4:

«Μέρος της σχολικής ζωής αποτελούν οι αναφερόμενες στην προηγούμενη παράγραφο εκδρομές και επισκέψεις, καθώς και οι κάθε είδους εκδηλώσεις και δραστηριότητες που ικανοποιούν τις ανάγκες του διδακτικού προγράμματος και φέρνουν το παιδί σε επαφή με τη σύγχρονη πραγματικότητα και με έργα πολιτισμικής αξίας σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο. Μεταφορά ωραρίου εργασίας σε άλλη βάρδια για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων μπορεί να γίνει με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων για την οποία ενημερώνονται ο αρμόδιος προϊστάμενος και ο σχολ. σύμβουλος.»

Επομένως, συνεδριάζει ο Σύλλογος Διδασκόντων , αποφασίζει τη μεταφορά ωραρίου, συντάσσεται πρακτικό και κοινοποιείται στο Δ/ντη Εκπαίδευσης και στο Σχολικό Σύμβουλο.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ισχύει το ίδιο και για τα νηπιαγωγεία;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ είπε...

Όχι!
Στα Νηπιαγωγεία μεταφορά ωραρίου εργασίας σε άλλη βάρδια για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων μπορεί να γίνει με απόφαση του Συλλόγου διδασκόντων, ύστερα από έγκριση του Διευθυντή Εκπαίδευσης και ενημέρωση της Σχολικής Συμβούλου.

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι, αν το νόμιμο είναι και ηθικό.Αναρωτιέμαι γιατί μπαίνουν τέτοια θέματα σε αυτούς τους πονηρούς καιρούς,αν σκεφτόμαστε έστω μιά στιγμή τους έρμους τους γονείς που ειδικά φέτος,για τον ένα ή τον άλλο λόγο, έχουν χάσει τη μία εβδομάδα των διακοπών τους, για να φυλάνε τα παιδιά τους,λόγω κλειστών σχολείων.Ας κάνουμε και εμείς την υπέρβαση ή ας κάνουμε κανονικά το πρόγραμμά μας, με πρωινή γιορτή και ας αφήσουμε ,τα περί νομιμότητας όπου μας βολεύει,μιας και υπάρχει και ο αντίλογος.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ είπε...

Εγώ πάλι αναρωτιέμαι γιατί δε γράφεις όνομα στο σχόλιο σου και προτιμάς να κριτικάρεις ανώνυμα. Είναι εύκολο, είναι νόμιμον αλλά όχι ηθικόν…
Επί της ουσίας τώρα. Οι γονείς προτιμούν να δουν τα παιδιά τους σε μια εκδήλωση και μάλιστα απογευματινή για να τα καμαρώσουν κιόλας. Το να οργανώσει ένα σχολείο μια αξιοπρεπή απογευματινή γιορτή είναι μπελαλίδικη δουλειά. Χρειάζεται φαντασία, προετοιμασία και αρκετή δουλειά για πολλές μέρες και σε ορισμένες περιπτώσεις μήνες. Δουλειά που γίνεται στο σπίτι , στην τάξη, στο προαύλιο πολλές φορές εκτός διδακτικού ωραρίου. Στο σχολείο μας οι απογευματινές εκδηλώσεις (έκθεση ζωγραφικής, έκθεση βιβλίου, θεατρική παράσταση, αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τα παιδιά της Έκτης, αθλητικές εκδηλώσεις, μουσική συναυλία κλπ) θα ξεκινήσουν γύρω στις 5:00 το απόγευμα και θα τελειώσουν μετά τις δώδεκα τα μεσάνυχτα. Πολλοί εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στο σχολείο δυο τρεις ώρες νωρίτερα για τις σχετικές ετοιμασίες (μικροφωνικές, καρέκλες , στήσιμο εκθέσεων κλπ)
Βρίσκεις λογικό να κάνουμε και μάθημα το πρωί ;
Εμείς πάντως την απόφαση της μεταφοράς ωραρίου την πήραμε μαζί με το Σύλλογο Γονέων με τον οποίο συνδιοργανώνουμε τις απογευματινές εκδηλώσεις.

Υ.Γ . Προσωπικά τις περισσότερες μέρες τις εβδομάδας εργάζομαι για το σχολείο που υπηρετώ σε δυο βάρδιες: Πρωινή και απογευματινή που κάποιες φορές γίνεται βραδινή έως πολύ βραδινή.

Unknown είπε...

Καλημέρα σας! Θα μπορούσα να σας κάνω μία ερώτηση; Και στο πρακτικό πώς ακριβώς μεταφέρεται το ωράριο; Δηλαδή λέμε μεταφορά ωραρίου από τις 16:00 μέχρι τις 21:00; Πόσες ακριβώς δηλαδή ώρες πρέπει να περιλαμβάνει η μετατόπιση; Και μπορεί κάποια πρωτοβάθμια να αρνηθεί; Ενδιαφερόμαστε για την πραγματοποίηση της χριστουγεννιάτικης γιορτής μας... Ευχαριστώ!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ είπε...

Καμία πρωτοβάθμια δεν μπορεί να αρνηθεί μεταφορά ωραρίου απλά μια τυπική ενημέρωση τους κάνετε...
Στο πρακτικό γράψτε περίπου τα εξής:"
ΘΕΜΑ: Μεταφορά ωραρίου τάξεων ...... ή όλου του σχολείου αναλόγως΄για την πραγματοποίηση Χριστουγεννιάτικης γιορτής
O Σύλλογος διδασκόντων αφού έλαβε υπόψιν του:
α. την παρ. 10, άρθρο 16 του Π.Δ 79/2017 η οποία αναφέρει ότι: «Μεταφορά ωραρίου εργασίας σε απογευματινές ώρες για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων δύναται να πραγματοποιηθεί έως δύο φορές ανά διδακτικό έτος με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων»
β. Τις εισηγήσεις των δασκάλων ...... καθώς και των εκπαιδευτοικών ειδικοτήτων που διδάσκουν στα τμήματα αυτά(συμπληρώστε αναλόγως) οι οποίες ανέφεραν την ανάγκη πραγματοποίησης χριστουγεννιάτικης γιορτής το απόγευμα, προκειμένου να την παρακολουθήσουν και οι εργαζόμενοι γονείς των μαθητών
Αποφασίζει
Την μεταφορά ωραρίου εργασίας για τις ........τάξεις από πρωινές σε απογευματινές ώρες, την ............/12/2017και ώρες ....... - ...... μ.μ για την πραγματοποίηση Χριστουγεννιάτικης γιορτής...."

και καλή επιτυχία στην γιορτή σας

Unknown είπε...

Ευχαριστούμε!!!