Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ενημέρωση για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών 2012

Του Βασίλη Φουρτούνη, Αναπληρωματικού αιρετού ΑΠΥΣΠΕ Αττικής

Αγαπητοί συνάδελφοι/ες

Από τις 17 Μαΐου 2012 έχει κυκλοφορήσει η εγκύκλιος για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και για Σ.Μ.Ε.Α., Τμήματα Ένταξης, ΚΕΔΔΥ και Διαπολιτισμικά Σχολεία.

Επίσης με διαφορετική εγκύκλιο καλούνται οι συνάδελφοι που επιθυμούν να καταθέσουν αίτηση για απόσπαση σε υπηρεσίες ή φορείς του υπουργείου Παιδείας όπως...

α) στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου

β) στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

γ) στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

δ) στις ανεξάρτητες ή αποκεντρωμένες υπηρεσίες του Υπουργείου

ε) σε νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου που εποπτεύονται από το Υπουργείο

Παιδείας και στ) στα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.)

Οι αιτήσεις για αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και σε υπηρεσίες και φορείς του Υπουργείου Παιδείας μπορούν να κατατεθούν από τις 23-5-2012 μέχρι και τη 1-6-2012.



Βασικές πληροφορίες για τις αποσπάσεις

α) Μπορούμε να δηλώσουμε μέχρι 5 ΠΥΣΠΕ προτίμησης και μέχρι 1 φορέα αρμοδιότητας του ΥΠΕΠΘ

β) Στην περίπτωση που κάποιος συνάδελφος/σα κάνει αίτηση για απόσπαση από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και αίτηση για υπηρεσία ή φορέα του ΥΠΕΠΘ, προηγείται η εξέταση των αιτήσεων για τους φορείς και σε περίπτωση ικανοποίησης δεν θα εξετάζεται η αίτηση απόσπασης για άλλο ΠΥΣΠΕ.

γ) Ανάκληση αίτησης μπορεί να γίνει μόνο, εάν οι λόγοι έχουν προκύψει μετά την λήξη της προθεσμίας κατάθεσης της αίτησης.

δ) Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί εκτός από τους συναδέλφους που διορίστηκαν το έτος 2011-2012 και διανύουν το 2ο έτος υπηρέτησης της οργανικής τους, ενώ εξαιρούνται οι νεοδιόριστοι που ανήκουν στην ειδική κατηγορία και όσοι είναι στελέχη της εκπαίδευσης.



Τα κριτήρια μοριοδότησης των αποσπάσεων ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ

Η μοριοδότηση των αιτήσεων καθορίζεται από 4 παράγοντες:

α) την συνολική υπηρεσία, β) τη συνυπηρέτηση, γ) την εντοπιότητα και δ) τους οικογενειακούς λόγους.

Αναλυτικά τη μοριοδότηση έχει ως εξής:

Η συνολική υπηρεσία ως εξής:

α) 1 μονάδα για κάθε έτος από 1 έως και 10 έτη υπηρεσίας

β) 1,5 μονάδες για κάθε έτος από 10 έτη έως και 20 έτη

γ) 2 μονάδες για κάθε έτος υπηρεσίας από 20 έτη και άνω

Η συνυπηρέτηση δίνει 10 μονάδες

Η εντοπιότητα δίνει 4μονάδες,

Οι οικογενειακοί λόγοι ως εξής:

α) Οι έγγαμοι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν 4 μονάδες. Ίδιο αριθμό μονάδων λαμβάνουν και οι διαζευγμένοι ή σε διάσταση γονείς εκπαιδευτικοί, στους οποίους έχει ανατεθεί νόμιμα η επιμέλεια άγαμων ανήλικων ή σπουδαζόντων παιδιών (φυσικών, θετών ή αναγνωρισμένων).

β) Οι εκπαιδευτικοί σε χηρεία λαμβάνουν 12μονάδες, αν έχουν παιδί που είναι ανήλικο ή σπουδάζει, αλλιώς λαμβάνουν 4 μονάδες.

γ) Οι εκπαιδευτικοί με μονογονεϊκή οικογένεια, χωρίς να έχει προηγηθεί γάμος, λαμβάνουν 6 μονάδες, εφόσον έχουν παιδί που είναι ανήλικο ή σπουδάζει. Οι εκπαιδευτικοί που είναι έγγαμοι, σε διάσταση, σε διάζευξη ή χηρεία ή με μονογονεϊκή οικογένεια λαμβάνουν 5 μονάδες για το πρώτο, 6 μονάδες για το δεύτερο και 8 μονάδες για το τρίτο παιδί (φυσικό, θετό ή αναγνωρισμένο) και 10 μονάδες για κάθε ένα από τα υπόλοιπα παιδιά, εφόσον αυτά είναι άγαμα ανήλικα ή σπουδάζουν.



Αποσπάσεις κατά προτεραιότητα

Προβλέπονται αποσπάσεις κατά προτεραιότητα σε συγκεκριμένες κατηγορίες εκπαιδευτικών και κατά σειρά σύγκρισης μεταξύ τους ως εξής:

α) Όσοι ανήκουν σε ειδική κατηγορία μετάθεσης. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις ασθενειών απλά διευκρινίζεται ότι για τις αποσπάσεις με υπαγωγή σε ειδική κατηγορία αρκεί γνωμάτευση πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής.

β) Είναι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος καθώς και του Ειδικού Ένστολου προσωπικού Δημοτικής Αστυνομίας

γ) Είναι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων ή εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων δ) Είναι σύζυγοι δικαστικών λειτουργών.



Αποσπάσεις σε ΣΜΕΑ, Τμήματα Ένταξης και Διαπολιτισμικά Σχολεία

Για τις αποσπάσεις αυτές οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να έχουν τα προσόντα που αναφέρονται στο άρθρο 4 παρ. Α4 του Ν. 2817/2000. Η αίτηση αυτή θα συνοδεύεται από αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα και επίσημα έγγραφα (επικυρωμένα αντίγραφα) για την απόδειξη των απαιτούμενων προσόντων.

Επίσης για απόσπαση σε διαπολιτισμικά σχολεία οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να διαθέτουν αυξημένα προσόντα που αποδεικνύονται με τα παρακάτω:

α) Πιστοποιητικό για τη γνώση ξένης γλώσσας (κατά προτεραιότητα της μητρικής γλώσσας της πλειοψηφίας των μαθητών),

β) Βεβαιώσεις παρακολούθησης σεμιναρίων σχετικών με τη διδασκαλία σε παλιννοστούντες μαθητές και

γ) Βεβαιώσεις για τυχόν προϋπηρεσία τους σε Διαπολιτισμικά Σχολεία ή σε Σχολεία του εξωτερικού.


Πατήστε ΕΔΩ για την εγκύκλιο των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και ΕΔΩ για την εγκύκλιο των αποσπάσεων σε φορείς

Δεν υπάρχουν σχόλια: