Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα - εργασιακή εφεδρεία

Τους όρους προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα και εργασιακή εφεδρεία αποσαφηνίζει ο συνεργάτης της Δ.Ο.Ε Γιάννης Μπαλάγκας στην τελευταία παράγραφο ενημερωτικού που αναφέρει:

"Στην καθημερινή συζήτηση ταυτίζεται η προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα με την εργασιακή εφεδρεία, αν και είναι δυο διαφορετικά πράγματα.

Η εργασιακή εφεδρεία αναφέρεται στο τυχόν πλεονάζον προσωπικό των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 37 του ν.3986/2011, ενώ η προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα δηλ. διαθεσιμότητα λόγω επικείμενης συνταξιοδότησης αναφέρεται, σύμφωνα με το άρθρο 33 του ν.4024/2011, στους πολιτικούς δημοσίους υπαλλήλους , στους υπαλλήλους Ο.Τ.Α πρώτου και δευτέρου βαθμού και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, οι οποίοι απολύονται αυτοδικαίως από την υπηρεσία τους με τη συμπλήρωση τουλάχιστον 35ετους πραγματικής και συντάξιμης δημόσιας υπηρεσίας και τουλάχιστον του 55ου έτους της ηλικίας εφόσον αυτά συμπληρώνονται μέχρι 31-12-2013 δηλ. όσοι έχουν σήμερα τουλάχιστον 33 έτη υπηρεσίας και ηλικία τουλάχιστον 53 ετών.

Οι εκπαιδευτικοί όμως όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης δεν υπάγονται στην προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, όπως και ορισμένες άλλες κατηγορίες εργαζομένων, όπως το ιατρικό, νοσηλευτικό και επιστημονικό προσωπικό του Ε.Σ.Υ., των δημοσίων νοσηλευτικών ιδρυμάτων, οι διπλωματικοί υπάλληλοι κ.ά."

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

δεν υπάγονται ΑΚΟΜΑ!!!
ΞΥΠΝΑ, ΝΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗ...