Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Καστρίτικη κολοκυθόπιτα


Ας μαγειρέψουμε όπως είχαμε κάνει και μια άλλη φορά

Στα ίχνη παλιάς συνταγής θα φτιάξουμε σήμερα κολοκυθόπιτα...

Μια γλυκιά κολοκύθα έρχεται από το χωριό και κατακρεουργείται.

Ρίχνουμε τα κίτρινα κομμάτια της στο πολυμίξερ. Ενοχλεί ο θόρυβος αλλά η δουλειά γίνεται εύκολη.
Σε μια λεκάνη αδειάζουμε τα τρίμματα, ρίχνουμε με το μάτι λίγη ζάχαρη –λίγη είπαμε- και ανακατεύουμε. Βάζουμε ¾ της κούπας ρύζι –γλασέ όπως στα γεμιστά επειδή φουσκώνει- και ανακατεύουμε ξανά. Ρίχνουμε λίγες μαύρες σταφίδες . Ανακατεύουμε. Το πιάσατε…
Στους περισσότερους αρέσουν οι ξανθιές –ωραία σταφίδα βρε παιδί μου- και γι΄αυτό ρίχνουμε μισό σακουλάκι.Βγάζουμε από το ψυγείο μαϊντανό, άνηθο, ό,τι πρασινάδα τέλος πάντων έχει ο καθένας στη φτώχεια του τα ψιλοκόβουμε και τα πετάμε μέσα. Περιχύνουμε με μια κουτάλα λάδι.

… έτοιμη η γέμισή μας

Στρώνουμε στο ταψί το φύλλο –χωριάτικο αλλά όταν δεν ξέρεις να το ανοίγεις καλό είναι και της σφολιάτας- και το λαδώνουμε χωρίς υπερβολές


Απλώνουμε το μείγμα

Το σκεπάζουμε τρυφερά με φύλλο. Λαδώνουμε με το πινέλο μας.Το χαράσσουμε ελαφρά και πετάμε το ταψί στο φούρνο στους 170 βαθμούς.


Ώρα για τσιγάρο.

Eτοιμάζουμε την ανάρτηση για το ιστολόγιο, μυρίζουμε, πλησιάζουμε προσεκτικά τη μουσούδα  στο τζάμι  για να κόψουμε κίνηση και σε μια ώρα το ταψί βγαίνει κόβεται σε κομμάτια- τετράγωνα και στοιχισμένα- κρυώνει και σερβίρεται κάπως έτσι…


Εντάξει,μου κόλλησε λίγο αλλά είμαι άντρας και το κέφι μου θα κάνω


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά κάνεις και μας χαλάς την πιάτσα...