Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Βότκα μολότοφ από 1 έως 4 Δεκεμβρίου στο Χολαργό


Με τη σκηνοθέτη και συνάδελφο Θεατρικής Αγωγής,Κατερίνα Μπλάτσου συνυπηρετούμε στο 7 Δημοτικό Αγίας Παρασκευής. Το πρωί μας έδωσε προσκλήσεις για το έργο Βότκα Μολότωφ του Τσέχωφ στο οποίο επεξεργάστηκε τα κείμενα και έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία. Το έργο παρουσίαζει από 1- 4 Δεκεμβρίου στις 9:30 το βράδυ η θεατρική ομάδα ΔΟΠΑΠ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ, στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου, Περικλέους 55 στο Χολαργό.
Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην Κατερίνα αλλά και σε όλους τους συντελεστές της παράστασης και να σας πω λίγα λόγια για τον συγγραφέα και το έργο...
Ο μεγάλος Ρώσος θεατρικός συγγραφέας Αντόν Τσέχωφ, άρχισε τα πρώτα του βήματα όταν ήταν ακόμα νεαρός φοιτητής, στις αρχές της δεκαετίας του 1880, με τη δημοσίευση μικρών διηγημάτων σε σατιρικές εφημερίδες και περιοδικά της Μόσχας. Πρόκειται για μια σειρά από δροσερά, πνευματώδη και σπαρταριστά διηγήματα που απέμειναν κλασικά στην παγκόσμια λογοτεχνία ως μικρά αριστουργήματα. Είναι ο αντίλαλος των βασανιστικών προβλημάτων εκείνης της εποχής , εποχή φτώχειας και μεγάλων δοκιμασιών, προβάλλουν ανάγλυφα τον κοινωνικό περίγυρο, αποκαλύπτοντας άλλοτε με συγκινητική τρυφερότητα και άλλοτε με χιουμοριστική διάθεση, τις πιο ευαίσθητες πτυχές της ανθρώπινης ψυχής και τις κοινωνικές πληγές της καθημερινής ζωής.

Για τη παράσταση "Βότκα Μολότοφ" έχουν επιλεγεί 13 από αυτά , διασκευασμένα για το θέατρο, δεμένα μεταξύ τους κάτω από την παρουσία του ίδιου του συγγραφέα Αντόν Τσέχωφ, που ως αφηγητής, ξεκινά την παρουσίαση των ιστοριών του, τις συνδέει , και πολλές φορές συμμετέχει στους ρόλους τους. Οι διάφοροι χαρακτηριστικοί τύποι της ανθρώπινης τοιχογραφίας της εποχής του, που δημιούργησε ο πεζογράφος και δραματουργός Τσέχωφ , παρελαύνουν μπροστά μας πανανθρώπινοι , με όλα τους τα λάθη, τους καημούς και τα πάθη τους, ντυμένοι με την ασύγκριτη χιουμοριστική δύναμη, τη γλαφυρότητα και τη ζωντάνια του αξεπέραστου "Τσεχωφικού στυλ".

Ο πρώτος που καταπιάστηκε με αυτά τα μικρά διηγήματα του Τσέχωφ ήταν ο αμερικάνος θεατρικός συγγραφέας Νήλ Σάιμον, στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Τα διασκεύασε για το θέατρο και τα συνένωσε σε ένα θεατρικό έργο με τον τίτλο "Ο καλός γιατρός" ("The good doctor"). Στην Ελλάδα παίχτηκαν για πρώτη φορά και με μεγάλη επιτυχία , με τον τίτλο " Βότκα Μολότοφ" το 1995 , σε μετάφραση και διασκευή της Ελένης Ράντου.

Συμμετέχουν αλφαβητικά, οι παρακάτω 20 ερασιτέχνες ηθοποιοί, παλαιά & νέα μέλη της Θεατρικής Ομάδας:
Βαλινδρά Ειρήνη, Γιολδάση Μαριάννα, Διαλεκτού Γωγώ, Ηλιόπουλος Θοδωρής, Θεοδωράτου Αθηνά, Ιατρίδου Κατερίνα, Καρατζά Σόφη, Καρύδα Άρτεμις, Κουλουμούνδρα Βιργινία, Κωστούλας Αλέξανδρος, Μιντζαρίδης Κωνσταντίνος, Μόκα Σταυρούλα, Πυλαρινός Νίκος, Πυταούλη Ιωάννα, Σπυρόπουλος Βαγγέλης, Σφακιανός Μιχάλης, Τζίμα Μαρίνα, Χατζοπούλου Ιωάννα, Χλιβέρης Χρήστος, Χριστοδούλου Βασίλης.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ - ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ :Κατερίνα Μπλάτσου

Δεν υπάρχουν σχόλια: